Thumbnail

Σε ποια ηλικία οι γυναίκες απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο; Σε ποια ηλικία οι γυναίκες απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο;

Τη συγκεκριμένη απάντηση, δεν την περιμένεις με τίποτα
Αν νομίζεις ότι όσο πιο νέα είναι μια γυναίκα, απολαμβάνει το σεξ περισσότερο, πλανάσαι.

Αυτό συμβαίνει γιατί όσο πιο πολλές επιλογές έχει άνθρωπος, τόσο πιο δυστυχισμένος είναι. Σύμφωνα με μια βρετανική έρευνα της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England), στην οποία συμμετείχαν 7.367 γυναίκες, οι γυναίκες ηλικίας 24-35 ετών είναι οι λιγότερο ικανοποιημένες σεξουαλικά (το 49% δήλωσαν απογοήτευση), ενώ οι γυναίκες 55-64 ετών είναι οι πιο ευχαριστημένες στο κρεβάτι (σε ποσοστό μόλις 29% δήλωσαν απουσία ευχαρίστησης).

Η εφαρμογή  Tinder έχει κάνει το σεξ πιο εύκολο για τους millenials, ωστόσο οι οι γυναίκες ηλικίας 24-35 ετών είναι οι λιγότερο ικανοποιημένες σεξουαλικά. Από κοντά ακολουθεί άλλη μια έκθεση, σύμφωνα με την οποία οι millennials διατηρούν την παρθενία τους πολύ περισσότερο από ό,τι έκαναν οι γονείς τους, με έναν στους οκτώ να μην έχει κάνει σεξ πριν από την ηλικία των 26 ετών. Εν τω μεταξύ, όπως γράφει η Telegraph, σύμφωνα με την ιστοσελίδα γνωριμιών Match.com, οι γυναίκες βιώνουν το καλύτερο σεξ της ζωής τους στην ηλικία των 66 ετών. 

σεξ γυναίκες

Η σεξουαλική γαλήνη των γυναικών της μέσης ηλικίας δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι γυναίκες που γεννήθηκαν στις δεκαετίες του 1950 και του 1960 αντιστέκονται σε μεγάλο βαθμό: Δεν συμβιβάζονται με την ηλικία τους, ούτε παραιτούνται από το σεξ. Είναι καλύτερα ενημερωμένες από τις προηγούμενες γενιές σχετικά με τα οφέλη της θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης (HRT) που αυξάνει τη λίμπιντο, κάνουν γιόγκα και πιλάτες, που εκτός από σφικτό και ευλύγιστο σώμα, γυμνάζουν τους ηβοκοκκυγικούς μυς (γνωστούς και ως μυς του σεξ), με αποτέλεσμα καλύτερους οργασμούς. Γνωρίζουν, εξάλλου, ότι η τακτική αερόβια άσκηση τις κρατάει σε καλή φόρμα και αυξάνει το ενδιαφέρον τους για το σεξ.

Οι γυναίκες της μέσης ηλικίας έχουν επίσης μεγαλύτερη επίγνωση του αντίκτυπου που έχει η σωστή διατροφή στις επιθυμίες τους. Τρώνε πολλά φρούτα και λαχανικά, δημητριακά και ψάρια και ενισχύουν τη δίαιτά τους με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που διατηρούν σε καλή κατάσταση τις αρθρώσεις τους.  Γιατί κακά τα ψέματα, τι σεξ να κάνεις αν σε πονάνε τα αρθριτικά σου…

Πάνω απ’ όλα, όμως, η αυτογνωσία και η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους είναι τα βασικά συστατικά της ερωτικής ισορροπίας των γυναικών στη μέση ηλικία. Οι γυναίκες χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο από ό,τι οι άνδρες για να ανακαλύψουν τον πραγματικό σεξουαλικό τους εαυτό. Στην ηλικία των είκοσι και των τριάντα ετών συνήθως τις απασχολεί το πώς θα ανταποκριθούν καλύτερα στην επιθυμία των αρσενικών και το πώς θα τους ικανοποιήσουν περισσότερο. Οι νεότερες είναι ανασφαλείς, δεν αποδέχονται το σώμα τους, συχνά μάλιστα αγνοούν την «γεωγραφία» του, πράγμα που τους στερεί την απόλαυση. Πολλές γυναίκες, για παράδειγμα, δεν γνωρίζουν ότι η κλειτορίδα μοιάζει με έναν βολβό με δύο μακριές επιμήκεις «ρίζες» που εκτείνονται κατά μήκος των τοιχωμάτων του κόλπου με ιστούς, οι οποίοι κατά τη σεξουαλική διέγερση πρήζονται και σκληραίνουν. Το σημείο G, εν τω μεταξύ, έχει εξιδανικευτεί, είναι κάτι σαν μυθικός τόπος: υπάρχουν φήμες ότι σε στέλνει στα ουράνια, αλλά δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι υπάρχει. Όμως ήδη από τη δεκαετία του 1980, η Δρ. Μπέβερλι Γουίπλ έχει χαρτογραφήσει το γυναικείο σώμα, διαβεβαιώνοντας τις γυναίκες ότι με την κατάλληλη καθοδήγηση σχεδόν όλες μπορούν να το εντοπίσουν το σημείο G τους.

σεξ γυναίκες

Μπορεί, λοιπόν, να είναι ένα έργο που απαιτεί τουλάχιστον τη μισή ζωή μιας γυναίκας, όμως είναι εφικτό να ανατραπεί το στερεότυπο που επιβάλλει το είδος του σεξ το οποίο εγκρίνει (και συχνά επιβάλλει) η καταναλωτική κουλτούρα: σεξ γρήγορο, ξέφρενο, με αποτρίχωση brazilian και μαύρα, δαντελωτά εσώρουχα… Σήμερα, πάντως, οι νέες γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν επιπλέον την επικράτηση της πορνογραφικής κουλτούρας, αφού πάρα πολλοί άνδρες συνομήλικοί τους εκπαιδεύονται σεξουαλικά από βίντεο με γρήγορα πηδήματα. Και βέβαια δεν μπορούν καν να υποψιαστούν ότι το 70% των γυναικών δεν φτάνουν στον οργασμό μόνο με τη διείσδυση, όπως προτείνουν οι online τσόντες ή ότι το 5% του συνόλου των γυναικών δεν έχει φθάσει ποτέ σε οργασμό. Οπότε, δεν είναι καθόλου περίεργο ότι οι περισσότερες γυναίκες πρέπει να περάσουν τα 55 για να αισθανθούν ότι κατέχουν πραγματικά το σώμα τους.

Είναι μια εποχή στη ζωή των ζευγαριών που τα μεγαλύτερα εμπόδια έχουν φύγει: οι δύο σύντροφοι έχουν καθιερωθεί επαγγελματικά και τα παιδιά τους έχουν μεγαλώσει, οπότε έχουν πλέον αρκετό ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσουν τρόπους ικανοποίησης και αισθησιασμού. Μετά τα 55 οι γυναίκες αισθάνονται ότι κατέχουν πραγματικά το σώμα τους και επίσης έχουν πλέον αρκετό ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσουν τρόπους ικανοποίησης και αισθησιασμού. Αρκετές γυναίκες ηλικίας 55-65 ετών, εξάλλου, είναι σε δεύτερο γάμο ή σε νέες σχέσεις και αισθάνονται τον ενθουσιασμό μιας εικοσάχρονης, ταυτόχρονα όμως διαθέτουν τη σεξουαλική εμπειρία μισής ζωής. Καθώς μεγαλώνουν είναι πιο χαλαρές, ξέρουν τι θέλουν και στο πεδίο της σεξουαλικότητας, δεν αντιδρούν παθητικά, είναι ενεργητικές και πιο πρόθυμες να συζητήσουν με τους συντρόφους τους και να ζητήσουν αυτό που τις ικανοποιεί. Και όλες συμφωνούν ότι το σεξ μετά την ηλικία των 50 και των 60 έχει σχέση με την ποιότητα, όχι με την ποσότητα.

Πηγή 

Home