Thumbnail

Εκστρατεία #StandbyGreece  Εκστρατεία #StandbyGreece 

O επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκη και εκπρόσωπος του Hope for Children CRC Policy Centre μιλούν σχετικά
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Κύπρο, η Τράπεζα Κύπρου, η Ελληνική Τράπεζα, μη-κυβερνητικές οργανώσεις, επιχειρήσεις και ιδιώτες ενώνουν δυνάμεις για έναν κοινό σκοπό. Τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανοικοδόμηση ενός ορφανοτροφείου, ενός σχολείου ή ενός πάρκου -ανάλογα με τις υποδείξεις των ελληνικών αρχών- στην πληγείσα περιοχή της Αττικής από τις φονικές φωτιές. Το Hope for Children CRC Policy Centre θα αναλάβει τη διαχείριση των χρημάτων με πλήρη διαφάνεια και την επίβλεψη του όλου έργου. Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα του επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννη Γιαννάκη.

Μετά την έκπληξη και το σοκ για αυτή την ασύλληπτη τραγωδία που διαδραματίζεται τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα, τη θλίψη διαδέχθηκε η ανάγκη για ανάληψη πρωτοβουλίας. 

Οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών χρειάζονται βοήθεια, στήριξη, αλλά πάνω από όλα την επιβεβαίωση πως δεν είναι μόνοι τους. Έχουν ανάγκη να γνωρίζουν πως υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται και προσπαθούν με όσα μέσα διαθέτουν να τους ενισχύσουν. 

Πέρα από τις ανάγκες σε τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής και περίθαλψης, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έχουν την ανάγκη για επιστροφή στην κανονικότητα. Επιστροφή στα σχολεία, στα πάρκα και τις πλατείες των κοινοτήτων τους. 

Ελλάδα φωτιές

Το Hope for Children CRC Policy Centre αισθάνθηκε έντονα την ανάγκη να βρεθεί για άλλη μια φορά κοντά στα παιδιά, που βρίσκονται σε ανάγκη. Η διευθύντρια ανθρωπιστικού τομέα του Hope for Children CRC Policy Centre, Άντρια Νεοκλέους, μας εξηγεί το σκεπτικό πίσω από την πρωτοβουλία διεξαγωγής ενός παγκύπριου εράνου, τον οποίο να σημειωθεί ότι στηρίζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του τόπου μας, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανέγερση ενός ορφανοτροφείου, σχολείου ή πάρκου στην πληγείσα περιοχή της Αττικής. 

«Ως ένας ανθρωπιστικός οργανισμός που εστιάζει στην ευημερία των παιδιών, μέσα από αυτή την πρωτοβουλία θέλουμε να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά. Βρισκόμαστε στη διαδικασία αξιολόγησης των υπαρχουσών αναγκών σε πλήρη συνεργασία με τις ελληνικές τοπικές Αρχές και τους αρμόδιους φορείς, ώστε το ποσό που θα συγκεντρωθεί από την παγκύπρια αυτή εκστρατεία να δοθεί για την ανοικοδόμηση δομών δημοσίου συμφέροντος, που εξυπηρετεί παιδιά, όπως ένα ορφανοτροφείο, ένα σχολείο ή ένα πάρκο. Όπως ενδεχομένως να γνωρίζετε, το ορφανοτροφείο που βρισκόταν στην περιοχή και φιλοξενούσε γύρω στα 65 παιδιά, καταστράφηκε ολοσχερώς. Το Hope for Children CRC Policy Centre θα αναλάβει την επίβλεψη του έργου μέχρι την αποπεράτωση του. Και αυτό γιατί θέλουμε να διασφαλίσουμε πως ο κόσμος θα έχει απτή απόδειξη της συνεισφοράς του, που για εμάς είναι πολύτιμη». 

Ελλάδα φωτιές

Η συναυλία και ο έρανος που θα πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, έχοντας ως σύνθημα #StandbyGreece -όλες τις σχετικές πληροφορίες θα τις βρεις εδώ- τελεί υπό την αιγίδα του επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννη Γιαννάκη. Ο ίδιος μάς επισημαίνει γιατί έχει σημασία εμείς οι πολίτες να στηρίξουμε αυτή την πρωτοβουλία: «Όπως είναι φυσικό, σε αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική πρωτοβουλία, στηρίζουμε κι επιμέρους δράσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο τη δημιουργία των υποδομών που έχουν καταστραφεί, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τα παιδιά της περιοχής. Εκεί ακριβώς εστιάζει η πρωτοβουλία και η οικονομική στήριξη: να δώσουμε στέγη σε αυτά τα παιδιά που δεν έχουν μέρος για να διαμένουν ή σχολείο να πάνε. Πρόκειται μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, η οποία έχει το στοιχείο του ανθρωπισμού και της στήριξης αυτών των παιδιών, και καλώ όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Στην όλη πρωτοβουλία θα υπάρχει διαφάνεια και ενημέρωση για τη διαχείριση των χρημάτων, ώστε η συμβολή του καθενός από εμάς να είναι αποτελεσματική και ουσιαστική». 

φωτιές Ελλάδα

Σε σχετική ερώτηση πόσο προσεκτικός πρέπει να είναι κόσμος σχετικά με το πού διαθέτει τα χρήματά του, καθώς αυτές τις μέρες γίνονται διάφοροι έρανοι, για τη στήριξη των πυρόπληκτων της Αττικής, ο επίτροπος επισήμανε: 

 «Όπως έχω ξαναπεί τις τελευταίες μέρες, η πολυδιάστατη δράση, σε οποιοδήποτε θέμα, δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Προσωπικά, πιστεύω πως οποιαδήποτε δράση, για οποιοδήποτε θέμα, πρέπει να είναι στοχευμένη και ουσιαστική, ιδιαίτερα σε θέματα οικονομικής συμβολής. Να βεβαιώνονται οι πολίτες ότι πρόκειται για νόμιμες δράσεις, να υπάρχουν οι σχετικές άδειες από τις αρμόδιες αρχές σε περίπτωση εράνου, καθώς και ότι υπάρχει σωστή διαχείριση των χρημάτων, να υπάρχει δηλαδή οικονομική διαφάνεια. Γι΄αυτό και καλώ τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, και να είναι περισσότερο στοχευμένη η οποιαδήποτε συμβολή ή στήριξή τους». 

 

Home