Thumbnail

Πώς θα αγαπήσεις το σώμα σου Πώς θα αγαπήσεις το σώμα σου

Το μυστικό είναι να μην ντρέπεσαι γι' αυτό
Σε περίπτωση που ακόμη δεν έχεις πας στην παραλία και ο λόγος δεν είναι επειδή δεν έχεις πάρει άδεια, αλλά επειδή αισθάνεσαι άβολα για τα παραπανίσια κιλά σου, τότε θα πρέπει να διαβάσεις το πιο κάτω άρθρο. Αμέσως μετά, θα βάλεις το μαγιό σου και πας θα στην παραλία. Χωρίς ντροπές!

Η ντροπή αλήθεια είναι ένα συναίσθημα που μας κρατάει κολλημένους στον εσώτερο εαυτό μας και μας εμποδίζει να τολμήσουμε πράγματα. Σίγουρα αυτή την εποχή όσες έχετε παραπάνω κιλά, κάνατε τις παρακάτω σκέψεις: "Πώς θα φορέσω μαγιό με το σωσίβιο γύρω από τη μέση;", "Δεν είμαι αρκετά αδύνατη".  "Η κυτταρίτιδα μου ξεχειλίζει από παντού"... 

Το πρώτο βήμα, είναι να βάλεις φρένο σε αυτές τις άκυρες σκέψεις. Σταμάτα. Μην ντρέπεσαι για το σώμα σου. Σκέψου το σώμα σου ως το όχημα σου σε αυτή τη ζωή. Ξεκίνα να το φροντίζεις, με το να αγαπάς. Ξεκόλλα από την ψευδαίσθηση του τέλειου. Δεν υπάρχει. Κανένας και καμία δεν είναι αψεγιάδιαστος/η. Κάθε ένας είναι μοναδικός, όπως ακριβώς κι εσύ. 

αγάπησε το σώμα σου

Εάν νομίζεις πως όταν θα πας στην παραλία με μερικά κιλά παραπάνω, θα σε κοροϊδεύουν οι πάντες, αυτό δεν ισχύει. Σε καμία περίπτωση. Το ότι όλοι σε κοιτάζουν, είναι επειδή εσύ έχεις αυτήν αίσθηση. Δεν σε κοιτάζουν. 

Προτού πας στην παραλία όμως, κάνε μια μικρή εξάσκηση με τον εαυτό σου. Στάσου μπροστά στον καθρέφτη με το μαγιό ή τα εσώρουχα σου και πες στο εαυτό σου: «Σήμερα είμαι όμορφη».  Βρες πέντε πράγματα που αγαπάς πάνω σου, να χαρείς γι΄αυτά και μη περιμένεις την έγκριση κανενός. Σκέψου ότι είσαι μοναδική. Μην ξεχνάς ότι η ομορφιά ξεκινά και τελειώνει με εσένα. Όταν βλέπεις τον εαυτό σου όμορφο, τότε και ο κόσμος θα σε βλέπει όμορφη, όσα παραπάνω κιλά και εάν έχεις, όσο κυτταρίτιδα και ραγάδες έχεις. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Tα σνακ που θα πάρεις μαζί σου στην παραλία

Thumbnail

Επαναπροσδιόρισε την έννοια της ομορφιάς και συμπεριέλαβε μέσα σε αυτήν και τον εαυτό σου. Μην πέφτεις στην παγίδα των social media. Ξέρεις καλά καταβάθος πως οι φωτογραφίες που κατακλύζουν το feed σου, δεν είναι αληθινές. Mην μένεις εγκλωβισμένη στην οθόνη του κινητού σου. 

Νιώσε ευγνωμοσύνη για όλα τα όμορφα πράγματα που έχεις και μη βασανίζεσαι να αλλάξεις. 

Αυτό που χρειάζεται το σώμα σου δεν είναι δίαιτα ή λιποαναρρόφηση, ούτε ένα σωρό κρέμες που υπόσχονται θαυματουργά αποτελέσματα, είναι να το αγαπήσεις! 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Σε ποια αθλήματα μπορείς να επιδοθείς στην παραλία

Home