Thumbnail

Ποιές είναι οι τροφές που μας γερνούν; Ποιές είναι οι τροφές που μας γερνούν;

Ενδεχομένως θα πρέπει να αρχίσουμε να διαγράφουμε από τη διατροφή μας, τις τροφές που επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης
Όλοι επιθυμούμε να είμαστε αλλά και να φαινόμαστε νέοι, υγιείς και σφριγηλοί. Η γυμναστική και οι ειδικές θεραπείες δεν είναι αρκετές για να διατηρήσουμε το δέρμα μας σφριγηλό. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού «Time» που επικαλείται τις πολύτιμες γνώσεις ενός γιατρού της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, η διατροφή μας, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον τρόπο αλλά πολύ περισσότερο, στον ρυθμό με τον οποίο γερνάμε!

Κάποιες από τις τροφές που καταναλώνουμε μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτεροι, για αυτό θα πρέπει να προσέχουμε τι μπαίνει στο καλάθι του σούπερ μάρκετ μας από τούδε και στο εξής. 

#1 Ζάχαρη

Τόσες έρευνες επισημαίνουν τις αρνητικές συνέπειες της ζάχαρης στον οργανισμό μας. Μία από αυτές επισημαίνει πως η ζάχαρη, μας κάνει να φαινόμαστε μεγαλύτεροι. 

Σε όσα σημεία του σώματος σου υπάρχει περισσότερη ζάχαρη από όση θα έπρεπε, προσκολλάται στο κολλαγόνο, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται άκαμπτο και σκληρό. Χάνοντας το δέρμα την ελαστικότητα του, δημιουργούνται ρυτίδες. 

#2 Αλκοόλ

Ο υγιής άνθρωπος έχει και υγιές δέρμα! Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, αφυδατώνει το σώμα. Γενικά το αλκοόλ παχαίνει, αφυδατώνει και έχει αρνητικές επιδράσεις τόσο στον εγκέφαλο όσο και στο συκώτι και την καρδιά, οπότε όσο μπορείς να το περιορίσεις, τόσο το καλύτερο. Ειδικά το καλοκαίρι, ο συνδυασμός του με τη ζέστη και τον ήλιο, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για τον οργανισμό όσο και για το δέρμα σου. Τέλος, προκαλεί διαταραχές στον ύπνο, κάτι που ενισχύει την ανάπτυξη ρυτίδων.

#3 Υπερβολικά ψημένο κρέας

Το καμένο κρέας εκτός από τις επιβλαβείς συνέπειες στον οργανισμό, καταστρέφει το κολλαγόνο και επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος. 

#4 Τηγανητά

Τα τηγανητά φαγητά, συμβάλουν στη διάσπαση του κολλαγόνου του δέρματος, κάνοντας το σκληρό και άκαμπτο.

#5 Αναψυκτικά

Ως ένα ρόφημα πλούσιο σε ζάχαρη, τα αναψυκτικά αφυδατώνουν το σώμα σου, κάνοντας σε να αισθάνεσαι κούραση. Ακόμη και τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη όμως περιέχουν γλυκαντικές ουσίες (και ορισμένα καφεΐνη) οπότε η κατανάλωση τους θα πρέπει να γίνεται με μέτρο. 

#6 Ακόρεστα Λιπαρά

Όπως η ζάχαρη, έτσι και τα περιττά ακόρεστα λιπαρά, κάνουν το δέρμα να φαίνεται άκαμπτο. Τα λιπαρά αυτά βουλώνουν και σκληραίνουν τις αρτηρίες και τα μικρότερα αιμοφόρα αγγεία, με πολλά αρνητικά για τον οργανισμό και δυστυχώς επηρεάζοντας και το δέρμα σε μεγάλο βαθμό.

Αν καταφέρουμε να μειώσουμε αυτές τις τροφές και να αυξήσουμε την κατανάλωση νερού, βοηθούμε τον οργανισμό μας να παραμείνει υγιής και να καίει γρηγορότερα το λίπος. Ταυτόχρονα η ενίσχυση του οργανισμού με το Collagen Pro-active το οποίο ενεργοποιεί φυσικά τον οργανισμό ώστε να παράγει το δικό του κολλαγόνο, επιτυγχάνοντας αναδόμηση του χόνδρου των αρθρώσεων, αναπλήρωση του κολλαγόνου στο χόριο του δέρματος (κάτω από την επιδερμίδα), χαρίζοντας λάμψη στην επιδερμίδα, δυναμώνοντας τα μαλλιά και ενισχύοντας τα νύχια, ενδείκνυται για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. 

Home