Thumbnail

Μπορείς να μείνεις φίλη με τον πρώην; Μπορείς να μείνεις φίλη με τον πρώην;

Αυτό εξαρτάται από διάφορες προϋποθέσεις
Η σχέση μεταξύ σας τελείωσε. Τι γίνεται από εκεί και πέρα; Χωρίζουν οριστικά οι δρόμοι σου, ή θες να παραμείνει στη ζωή σου ως απλός φίλος.

Αν χωρίσατε πολύ χαλαρά χωρίς τσακωμούς και προβλήματα, μάλλον λες ψέματα! Αν ήταν όλα ρόδινα και ήρεμα, γιατί να χωρίσεις; Πες απλώς ότι κάποιος απίστησε, ότι κάποιος βαρέθηκε ή ότι και οι δύο είχατε τους λόγους σας να θέλετε να τερματίσετε αυτή τη σχέση. Αν κουβαλάς όμως το θυμό μιας σχέσης που σε πλήγωσε ή δεν ευδοκίμησε, δεν υπάρχει λόγος να είσαι φίλη με τον πρώην επειδή είναι cool ή γιατί είναι δήθεν το σωστό. Αλλά ούτε και να μην του ξαναμιλήσεις ποτέ επειδή κάτι δεν λειτούργησε μεταξύ σας.

Είναι πιο απλό από όσο νομίζεις. Κάνεις αυτό που νιώθεις και δεν πιέζεις τον εαυτό σου για τίποτα λιγότερο ή περισσότερο. Κακά τα ψέματα, το να είσαι φίλη με τον πρώην προϋποθέτει να έχουν εξαφανιστεί όλα τα ψήγματα ερωτικού συναισθήματος και οι μνησίκακες σκέψεις. Εν ολίγοις, να τον βλέπεις τρυφερά ως φίλο που δεν θέλεις να αποπλανήσεις. Αν ανήκεις όμως στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν πολύ παθιασμένες και τρικυμιώδεις σχέσεις, περιμένεις στ’αλήθεια να μιλάτε ήρεμα και να λέτε ιστορίες από το στρατό;

ex boyfriend

Δοκίμασέ το με μία πολύ παλιά σχέση. Αν θέλεις να το δοκιμάσεις και να έχει κάποιες πιθανότητες επιτυχίας, βρες την πιο παλιά σου σχέση και κάνε το τεστ. Προσοχή όμως. Μην παίξεις με τα συναισθήματα κάποιου ανθρώπου που μπορεί να νιώθει ακόμα ερωτευμένος μαζί σου ή που μπορεί να του αναζωπυρωθεί η παλιά φλόγα. Πρέπει να είστε και οι δύο εξίσου αποστασιοποιημένοι και να βλέπετε τη σχέση σαν μια αρχαία ελληνική ιστορία. Και ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο που μπορεί να βγει; Να μάθεις πώς ήσουν ως φιλενάδα, τι μπορεί να τον ενοχλούσε και ποια είναι τα λάθη που τείνεις να κάνεις στις σχέσεις.

Αν η τελευταία σχέση είχε γίνει σχεδόν αδελφική, τότε υποθέτω ότι μάλλον μπορείτε να είστε φίλοι. Δεν είναι λίγοι εξάλλου οι άνθρωποι που έχουν μια ερωτική σχέση που καλύπτει περισσότερο την ανάγκη σου για φιλική επαφή και λιγότερο την παθιασμένη του έρωτα. Αν κανείς δεν κρατά κακία και το σεξ δεν είναι αυτό που σας κρατούσε τόσο, τότε μπορείτε να είστε φίλοι. Φίλοι ναι, κολλητοί όχι. Κολλητούς έχεις ήδη και δεν χρειάζεται να κάνεις ανακύκλωση στους ανθρώπους που ξέρεις ήδη. Κάθε άνθρωπος περνά από τη ζωή μας για κάποιο λόγο. Δεν είναι εφημερίδα να έχει πολλαπλές χρήσεις. 

Πηγή 

Home