Thumbnail

Vegan brownies από τον Άκη Πετρετζίκη Vegan brownies από τον Άκη Πετρετζίκη

Για τους αμετανόητους γλυκατζήδες
To ότι ακολουθείς vegan διατροφή, δεν σημαίνει ότι θα στερηθείς τα brownies. Γι΄αυτό, άλλωστε, υπάρχει η πιο κάτω συνταγή.

Υλικά

  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις  (+ έξτρα για πασπάλισμα)
  • 225 γρ. κουβερτούρα
  • 25 γρ. vegan marshmallows 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 340 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 75 γρ. γάλα σόγιας

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Καλύπτεις με λαδόκολλα ένα ταψί 20x25 εκ.
  • Αλείφεις με μαργαρίνη τη λαδόκολλα και πασπαλίζεις με αλεύρι. Τινάζεις το περιττό αλεύρι και αφήνεις στην άκρη.
  • Ψιλοκόβεις την κουβερτούρα και τη βάζεις με τη μαργαρίνη, τα marsmallows και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μεταλλικό μπολ πάνω σε ένα μπεν μαρί.
  • Ανακατεύεις με ένα σύρμα χειρός για 10 λεπτά μέχρι να έχεις ένα λείο παχύρρευστο μείγμα και να έχουν διαλυθεί τελείως τα marshmallows και να μην έχουμε κομματάκια.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις με τη βοήθεια ενός κουταλιού το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Αδειάζεις το μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύεις με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχεις ένα παχύρρευστο μείγμα.
  • Τέλος, προσθέτεις το γάλα και ομογενοποιείς τα υλικά μεταξύ τους.
  • Αδειάζεις το μείγμα στο ταψί και με τη βοήθεια της σπάτουλας απλώνεις ομοιόμορφα.
  • Ψήνεις για 25 λεπτά. Αφαιρείς από τον φούρνο και αφήνεις να κρυώσει για 30-40 λεπτά.
  • Κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις με λιωμένη κουβερτούρα.

Περισσότερες συνταγές στη σελίδα 

 

Home