Υλικά
- 150 γρ. μαργαρίνη
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (+ έξτρα για πασπάλισμα)
- 225 γρ. κουβερτούρα
- 25 γρ. vegan marshmallows
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 340 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 75 γρ. γάλα σόγιας
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Καλύπτεις με λαδόκολλα ένα ταψί 20x25 εκ.
- Αλείφεις με μαργαρίνη τη λαδόκολλα και πασπαλίζεις με αλεύρι. Τινάζεις το περιττό αλεύρι και αφήνεις στην άκρη.
- Ψιλοκόβεις την κουβερτούρα και τη βάζεις με τη μαργαρίνη, τα marsmallows και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μεταλλικό μπολ πάνω σε ένα μπεν μαρί.
- Ανακατεύεις με ένα σύρμα χειρός για 10 λεπτά μέχρι να έχεις ένα λείο παχύρρευστο μείγμα και να έχουν διαλυθεί τελείως τα marshmallows και να μην έχουμε κομματάκια.
- Σε ένα μπολ ανακατεύεις με τη βοήθεια ενός κουταλιού το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
- Αδειάζεις το μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύεις με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχεις ένα παχύρρευστο μείγμα.
- Τέλος, προσθέτεις το γάλα και ομογενοποιείς τα υλικά μεταξύ τους.
- Αδειάζεις το μείγμα στο ταψί και με τη βοήθεια της σπάτουλας απλώνεις ομοιόμορφα.
- Ψήνεις για 25 λεπτά. Αφαιρείς από τον φούρνο και αφήνεις να κρυώσει για 30-40 λεπτά.
- Κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις με λιωμένη κουβερτούρα.
Περισσότερες συνταγές στη σελίδα