Υλικά
- 400γρ. λινγκουίνι
- 2 κονσέρβες τόνο (σε νερό)
- 1 σφηνάκι βότκα
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- ½ ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- ΒράζεΙς τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζεις τη σάλτσα. Στραγγίζεις πολύ καλά τον τόνο και τον "σπας" σε μέτρια κομμάτια.
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρεις για 2-3 λεπτά τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτεις τον τόνο, ανακατεύεις, σβήνεις με τη βότκα και μόλις εξατμιστεί, ρίχνεις το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.
- Τα αφήνεις να πάρουν μια βράση και προσθέτεις τον άνηθο και τα λινγκουίνι που έχεις στραγγίσει μαζί με 2-3 κουτ. σούπας από το νερό που έχεις κρατήσει.
- Ανακατεύεις καλά για μισό λεπτό σε δυνατή φωτιά και σερβίρεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.