Thumbnail

Ζυμαρικά με τόνο Ζυμαρικά με τόνο

Μια εύκολη συνταγή, που θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση
Ένα πιάτο ζυμαρικών είναι πάντα μια καλή επιλογή όταν δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις. Και το καλύτερο, είναι ένα υλικό που μπορείς να συνδυάσεις με διάφορους τρόπους. Η συγκεκριμένη συνταγή, έχεις ως αποτέλεσμα ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο.

Υλικά

  • 400γρ. λινγκουίνι
  • 2 κονσέρβες τόνο (σε νερό)
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα) 
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • ΒράζεΙς τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζεις τη σάλτσα. Στραγγίζεις πολύ καλά τον τόνο και τον "σπας" σε μέτρια κομμάτια.
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρεις για 2-3 λεπτά τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτεις τον τόνο, ανακατεύεις, σβήνεις με τη βότκα και μόλις εξατμιστεί, ρίχνεις το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.
  • Τα αφήνεις να πάρουν μια βράση και προσθέτεις τον άνηθο και τα λινγκουίνι που έχεις στραγγίσει μαζί με 2-3 κουτ. σούπας από το νερό που έχεις κρατήσει.
  • Ανακατεύεις καλά για μισό λεπτό σε δυνατή φωτιά και σερβίρεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή 

 

Home