Thumbnail

Πώς θα ανταπεξέλθεις αν είσαι παντρεμένη με ένα neat freak Πώς θα ανταπεξέλθεις αν είσαι παντρεμένη με ένα neat freak

Είναι ο τύπος που ξέρει πού είναι το καθετί μέσα στο σπίτι και η τάξη είναι το μεσαίο το όνομα
Ο σύζυγός μου με αποκαλεί ψυχαναγκαστική. Δεν το παραδέχομαι μπροστά του, αλλά είμαι. Έχω μανία με την τάξη και την καθαριότητα. Αν τα πράγματα δεν είναι στη θέση τους -εννοείται όπως εγώ την ορίζω αυτή- αισθάνομαι να αποσυντονίζομαι. Ως γνήσια neat freak ξεκαθαρίζω πως δεν είναι κάτι που μπορείς να ελέγξεις, μόνο να περιορίσεις ως έναν βαθμό. Οπότε, αν είσαι τυχερή κι έχεις παντρευτεί ένα neat freak, δες πώς θα τα βγάλεις πέρα μαζί μας.

Κάνε μια μικρή δουλειά κάθε μέρα 

Μπορεί να έχουμε μανία με την καθαριότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μας αρέσει να είμαστε υπηρέτες του άλλου. Ειδικά, αν έχουμε συγυρίσει και ο άλλος τα κάνει άνω-κάτω. Οπότε, οφείλεις να συνεισφέρεις στο μερίδιο σου στις οικιακές δουλειές. Δεν χρειάζονται φαντασμαγορικά πράγματα. Βάλε απλώς πλυντήριο τα πιάτα, μάζεψε τα ρούχα. Πάνω απ' όλα, όμως, βάζε καθετί εκεί που το βρήκες. Αλλιώς θα έχεις να κάνει με το neat freak του σπιτιού σου. Και αυτό δεν το θέλεις σε καμία περίπτωση. 

Απόφυγε να αντιμετωπίζεις τη ροπή τους προς την τάξη με σαρκασμό 

Ακόμη κι εγώ αντιλαμβάνομαι πως είναι δύσκολο να μην ειρωνευτείς τον άλλο που βάζει στη θέση του το μαξιλαράκι στον καναπέ, που εσύ μετακίνησες, αλλά ο σαρκασμός περισσεύει. Το να ζεις άλλωστε σ'  ένα περιποιημένο σπίτι, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

CLEANING

Άκουσε τον με προσοχή 

Αν κάθε φορά που θα μπεις στην κουζίνα αφήνεις τα ντουλάπια ανοιχτά, τα πιρούνια στον πάγκο και γενικότερα ένα χάος πίσω σου, ο άλλος έχει δίκαιο. Δεν είναι θέμα ιδιοτροπίας. Ο άλλος έκανε κόπο να συγυρίσει. Τουλάχιστον, σεβάστου το και δεν σου κάνει κακό να μάθεις να είσαι λίγο περισσότερος τακτοποιημένος. Όπως επίσης να χρησιμοποιείς τον καλάθι με τα άπλυτα, αντί για το πάτωμα. 

Όριστε έναν χώρο αποκλειστικά για σένα

Συμφώνησε με τον σύντροφό σου έναν χώρο όπου θα είναι αποκλειστικά δικός σου. Όπως εσύ σέβεσαι τις ιδιορρυθμίες του και τη μανία του με την τάξη, οφείλει να σεβαστεί εξίσου τον δικό σου χώρο, τον οποίο όσο και να μπαίνει στον πειρασμό να συγυρίσει -πίστεψε με το έχω πάθει αμέτρητες φορές- δεν θα καταπατήσει την κόκκινη γραμμή που έχετε ορίσει. 

 

 

Home