Thumbnail

Σεξουαλικές φαντασιώσεις Σεξουαλικές φαντασιώσεις

Τι αποκαλύπτουν για τον χαρακτήρα μας
Μη πεις ότι εσύ δεν έχεις ποτέ καμία φαντασίωση, γιατί θα ναι ψέμα. Άλλωστε, δεν είναι κακό. Αντιθέτως, μας προσφέρουν μια υγιή διέξοδο από το άγχος που αισθανόμαστε κατά καιρούς, έστω και αν δε μπορούμε πάντα να κάνουμε τις φαντασιώσεις μας πράξη.

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις δεν είναι διαφορετικές και μπορούν να μας δώσουν μια ματιά στην προσωπικότητά μας. Φυσικά, ο κύριος σκοπός τους είναι να μας ενεργοποιήσουν, αλλά οι τύποι σεξουαλικών περιπετειών που φανταόμαστε μπορούν επίσης να μας πουν πολλά για το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας.

Ο Justin Lehmiller, κοινωνικός ψυχολόγος και ερευνητής στο Ινστιτούτο Kinsey, διεξήγαγε τη μεγαλύτερη και πληρέστερη μελέτη αυτού του είδους σε αυτό το θέμα. Ζήτησε από περισσότερους από 4.000 Αμερικανούς ηλικίας από 18 έως 87 ετών να μάθει όσο πιο πολλά μπορούσε για τις σεξουαλικές φαντασιώσεις τους.

Τα αποτέλεσμα έδειξαν ότι τα άτομα που έχουν περισσότερες σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι και πιο ρομαντικά. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές φορές οι σεξουαλικές φαντασιώσεις γίνονται για να ικανοποιήσουν τις συναισθηματικές μας ανάγκες, όπως η αίσθηση της αγάπης, της επιθυμίας και της σεξουαλικής ικανότητας. Συνολικά, οι φαντασιώσεις μας φαίνεται να αντικατοπτρίζουν ποιοι είμαστε και φαίνεται να έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκριθούν στις μοναδικές ψυχολογικές μας ανάγκες, εξηγεί ο Lehmiller. Οι άνθρωποι με διαφορετικές προσωπικότητες τείνουν να φαντάζονται πολύ διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα όσοι είναι πιο εξωστρεφείς φαντάζονται περισσότερα για το ομαδικό σεξ και τη μη-μονογαμία. Αυτό έχει νόημα επειδή τους αρέσει να συναντούν νέους ανθρώπους.

COUPLES

Οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη ανησυχία για την ευημερία των άλλων, τείνουν να φαντασιώνονται λιγότερο το σεξ χωρίς συναίσθημα. Αυτό το μοτίβο έχει νόημα επειδή δεν θέλουν να βλάψουν κανέναν και θέλουν να συμπεριλάβουν το σύντροφό τους σε ό, τι τους συμβαίνει. Ενώ όσοι ασχολούνται με τη λεπτομέρεια στην καθημερινή τους ζωή πιθανότατα θα δώσουν προσοχή σε πράγματα όπως το που λαμβάνει χώρα η φαντασία τους.

Επίσης, οι φαντασιώσεις συχνά μας δίνουν την ευκαιρία να αλλάξουμε πράγματα τα οποία δεν μας αρέσουν. Οι άνθρωποι αλλάζουν συχνά την ηλικία, το σώμα, την εμφάνιση των γεννητικών οργάνων, την προσωπικότητά τους ή έναν συνδυασμό αυτών.

Πρέπει λοιπόν να μοιραστείς τις φαντασιώσεις με τον σύντροφό σου;  Αυτο εξαρτάται. Η ανταλλαγή σεξουαλικών φαντασιώσεων μπορεί σίγουρα να σας φέρει πιο κοντά ως ζευγάρι και να προσθέσετε το αλατοπίπερο που έλειπε από τη σεξουαλική σας ζωή. Καλό είναι να ξεκινήσεις αργά  και να μοιραστείς μια λιγότερο περιπετειώδη φαντασίωση, πριν προχωρήσεις σε θέματα ταμπού. Εξέτασε αν η φαντασία σου είναι στην πραγματικότητα κάτι που θέλεις να ζήσεις. Μπορεί να μην είναι όλες οι φαντασιώσεις σου αρεστές στο σύντροφό σου, γι΄αυτό φρόντισε να είστε σίγουρη για αυτά που θα μοιραστείς πριν κάνεις αυτό το βήμα.

Πηγή  

Home