Thumbnail

Τι πρέπει να γνωρίζει για τη Black Friday Τι πρέπει να γνωρίζει για τη Black Friday

Για να μη σε πιάσουν κορόϊδο
Παρόλο που στη νήσο Κύπρο οι εκπτώσεις λόγω Black Friday δεν συγκρίνονται με τις ΗΠΑ, που οι τιμές πέφτουν μέχρι και κατά 80%, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν πώς και πώς να έρθει η Παρασκευή για να επωφεληθούν από κάποιες ευκαιρίες. Όπως σε κάθε περίοδο εκπτώσεων, έτσι και αυτή τη φορά, ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιες παγίδες και ποιοι είναι πιο κατάλληλοι από το να μας διαφωτίσουν σχετικά από τους τους πωλητές στις ΗΠΑ.

Το Business Insider αποκαλύπτει δέκα μυστικά που δεν γνωρίζαμε 

1. Τα εμπορικά ανοίγουν όταν το αποφασίζουν οι μεγάλες φίρμες 

Πολυκαταστήματα στις ΗΠΑ, όπως τα Macy’s, Nordstrom και Target, είναι εκείνα που καθορίζουν τις αποφάσεις για όλο το εμπορικό κέντρο. Το εμπορικό ανοίγει όταν ανοίγουν και εκείνοι, και τα καταστήματα που δεν συμμορφώνονται με τα δικά τους ωράρια, τιμωρούνται με πρόστιμα για κάθε ώρα που μένουν κλειστά. 

2. Τα προϊόντα που είναι σε προσφορά τη Black Friday είναι παλαιότερα μοντέλα με τις περσινές προσφορές 

Οι μεγαλύτερες προσφορές γίνονται κυρίως σε παλαιότερα μοντέλα. Φυσικά και υπάρχουν νέα tablets και τηλέφωνα, αλλά αυτά είναι πολύ περιορισμένα σε ποσότητα, καθώς και στο ποσό που μπορείς να εξοικονομήσεις. Μερικές από τις μεγαλύτερες και πιο θελκτικές προσφορές προέρχονται από προϊόντα που είναι τουλάχιστον ενός έτους και πρέπει να φύγουν από τις αποθήκες. Σύμφωνα με έρευνα του NerdWallet, το 93% των καταστημάτων προσέφερε τουλάχιστον ένα προϊόν με την ίδια ακριβώς τιμή το 2014, όπως και το 2013 κατά τη διάρκεια της Black Friday.

3. Τα προϊόντα αυτά θα έβγαιναν ούτως ή άλλως σε προσφορά 

Νέες σειρές προϊόντων βγαίνουν σε λίγες εβδομάδες μετά τη Black Friday, οπότε αυτά τα παλαιότερα είδη που είναι σε προσφορά θα ήταν ούτως ή άλλως διαθέσιμα σε μειωμένες τιμές.

4. Δεν χρειάζεται να είσαι στημένη έξω από το κατάστημα από το πρωί

Οι περισσότερες εκπτώσεις διαρκούν όλη την ημέρα. Δεν χρειάζεται να στηθείς από το χάραμα έξω από την είσοδο του καταστήματος για να μπεις πρώτη μέσα. 

BLACK FRIDAY

5. Πολλοί ξεκινούν τις εκπτώσεις πριν τη Black Friday

Μερικά καταστήματα ξεκινούν τις εκπτώσεις πιο νωρίς. Προφανώς και όλα εξαρτώνται από το κατάστημα, αλλά αν υπάρχει ένα μαγαζί που σου αρέσει, κάνε έρευνα αγορά από νωρίς και ίσως να μπορέσεις να πετύχεις τις εκπτώσεις πολύ νωρίτερα και χωρίς τον κίνδυνο να χάσεις το νούμερο στο ρούχο που σε ενδιαφέρει μέσα στην τρέλα της Black Friday.

6. Τα καταστήματα θα χρησιμοποιήσουν κάθε κόλπο για να ξοδέψεις περισσότερα 

Στα υψηλού κύρους καταστήματα ρούχων, πρόσεχε μην παρασυρθείς. Οι πωλητές χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα για να σε κάνουν να ξοδέψεις όσο γίνεται περισσότερα. 

7. Πολλές φορές αυξάνουν τις κανονικές τιμές ενός προϊόντος πριν τις γιορτές, ώστε να φανεί μεγαλύτερη η έκπτωση

«Τα προϊόντα βλέπουν την τιμή να ανεβαίνει από το αρχικό κόστος και μετά χαμηλώνει τόσο η τιμή τους, που οι πελάτες θεωρούν πως πετυχαίνουν μια σπουδαία έκπτωση». Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι επιχειρηματίες αυξάνουν ελαφρώς την κανονική τιμή ενός προϊόντος στις ημέρες πριν τις εκπτώσεις της Black Friday, ώστε να φαίνεται η προσφορά ακόμα μεγαλύτερη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στο ένα πέμπτο των προϊόντων που είναι σε προσφορά έχει παρατηρηθεί πως υπάρχει ανατίμηση 8% πριν τη Black Friday, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε παιχνίδια και εργαλεία φτάνει μέχρι και το 23%.

8. Μερικά προϊόντα που είναι συγκεκριμένα σε έκπτωση τη Black Friday είναι χαμηλότερης ποιότητας

«Οι τηλεοράσεις και οι υπολογιστές που είναι φτιαγμένες συγκεκριμένα γι αυτή την ημέρα είναι συνήθως χαμηλότερης ποιότητας». Το CNN και το Forbes αναφέρουν πως τα μεγάλα καταστήματα συχνά πωλούν ιδιαίτερα ηλεκτρονικά που έχουν κατασκευαστεί από τις γνωστές φίρμες συγκεκριμένα για τη Black Friday και είναι χαμηλότερης ποιότητας.

BLACK FRIDAY

9. Αν δεν είσαι ευγενικός θα πληρώσεις το τίμημα

«Οι πελάτες της Black Friday συνηθίζουν να χτυπούν τις πόρτες, υποθέτοντας πως αν προκαλέσουν αρκετό χάος θα τους επιτραπεί να μπουν μέσα». Όπως εξομολογούνται οι υπάλληλοι: «Το να χτυπάτε τις πόρτες, το μόνο που θα προκαλέσετε, είναι να σας μισήσουμε. Οπότε αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την αγοραστική σας εμπειρία εκείνη την ημέρα, λίγο πιο δύσκολη με μικρές πράξεις όπως το πόσο αργά μπορούμε να σας δώσουμε τα ρέστα, ή να περάσουμε την παραγγελία, ή ακόμα και να μην τυλίξουμε το δώρο σας». Να είσαι λοιπόν ευγενική. 

10. Όταν οι πωλητές λένε πως κάτι τελείωσε, συνήθως το εννοούν 

Όταν λένε ότι δεν έχει μείνει τίποτα, μην απαιτήσεις από κάποιον άλλο υπάλληλο να ελέγξει. Όπως λένε και οι υπάλληλοι: «Δεν υπάρχει κάποια νεράιδα του παραμυθιού πίσω στην αποθήκη που φτιάχνει πράγματα. Αν υπήρχε θα σας το λέγαμε. Αν σας λέμε πως κάτι δεν υπάρχει, παρακαλούμε να καταλάβετε τις λέξεις που βγαίνουν από το στόμα μας».

Βέβαια, τα πιο πάνω ισχύουν κυρίως για τις ΗΠΑ, αλλά αν μη τι άλλο θα σε βοηθήσουν να είσαι λίγο πιο υποψιασμένη και προετοιμασμένη για την Παρασκευή. 

Διάβασε επίσης 

Είσαι έτοιμη για τη black Friday;

Πώς να οργανωθείς για τη Black Friday

 

Home