Thumbnail

Λίγο πριν το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων Λίγο πριν το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων

Πώς να ετοιμαστούμε για να είμαστε σε φόρμα πριν τις γιορτές
Σε αυτή τη χώρα, κάποια πράγματα κυλούν με διαφορετικούς ρυθμούς. Το καλοκαίρι για παράδειγμα, διαρκεί λίγο περισσότερο, ενώ ο χειμώνας συρρικνώνεται σε λίγες εβδομάδες. Παρόλο που οι επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές έχει ημερολογιακή λήξη, οι υψηλές θερμοκρασίες και η αδιαλείπτως προσβάσιμη θάλασσα, επιμηκύνουν το “καλοκαίρι” μας. Γι' αυτό, ενδεχομένως, να μην έχουμε αντιληφθεί πως σε λιγότερες από 31 ημέρες, έχουμε Χριστούγεννα. Για να φορέσουμε την υπέροχη τουαλέτα στο ρεβεγιόν του Hilton Park Nicosia θα πρέπει να αρχίσουμε τη σχετική προετοιμασία.  



Αερόβια άσκηση για μερικά λεπτά

Αν έχεις μόνο μισή ώρα στη διάθεσή σας, αφιέρωσε τη, στην αερόβια άσκηση, καθώς ενδείκνυται για τη βελτίωση της γενικής φυσικής κατάστασης, τη βελτίωση του καρδιαγγειακού και του καρδιαναπνευστικού συστήματος, για τη μείωση του ποσοστού λίπους στο σώμα και τη γενική υγεία και ευεξία. Αν είσαι από τους ανθρώπους που απολαμβάνουν pilates, yoga και λοιπά είδη εκγύμνασης, ακόμη καλύτερα. Να θυμάσαι ωστόσο πως η αερόβια άσκηση ΠΡΙΝ τη γυμναστική ενισχύει τα αποτελέσματα. Η βελτίωση που συνήθως παρατηρείται μετά από αερόβια προπόνηση 2-3 μηνών, είναι της τάξεως του 15% περίπου. H αερόβια άσκηση αυξάνει την αντοχή του ατόμου και βοηθά στη μείωση του ποσοστού λίπους στο σώμα, αν συνδυαστεί με την κατάλληλη διατροφή.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Fitness και Ευεξία στο Sana Hiltonia Health Club

fitness

Σωστή διατροφή χωρίς υπερβολές

Και αφού γυμναστήκαμε, ας ασχοληθούμε με τη διατροφή μας. Η διατροφή λοιπόν, αποτελεί το κλειδί στη βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης. Μια ισορροπημένη διατροφή, εξατομικευμένη με βάση το επάγγελμα, την άσκησή μας, τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες μας, θα κάνει τη διαφορά. Αν γυμνάζεσαι, φρόντισε να προσλαμβάνεις αρκετή πρωτεΐνη από άπαχο κρέας, όπως ψάρι, γαλοπούλα και κοτόπουλο και απόφυγε τους λεγόμενους κακούς υδατάνθρακες, δηλαδή το επεξεργασμένο ψωμί, τα λευκά ζυμαρικά και τα γλυκά. Δώσε βάση στους καλούς υδατάνθρακες, δηλαδή στα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά,τα ζυμαρικά, καθώς και το ψωμί ολικής άλεσης. 

Πολύ νερό

Τίποτα δεν θα γίνει με τους προσδοκώμενους ρυθμούς και την επιθυμητή αποτελεσματικότητα αν δεν πίνουμε πολύ νερό. Το νερό ενισχύει το μεταβολισμό και καθαρίζει το σώμα μας από τις τοξίνες, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει το αίσθημα πληρότητας. 

Δείξε χαρακτήρα

Όλες αυτές οι προτάσεις, δεν θα μπορέσουν ποτέ να υλοποιηθούν αν δεν δείξουμε χαρακτήρα. Αν δεν πιστέψουμε πως μπορούμε και πως είμαστε ικανοί να ολοκληρώσουμε την αποστολή με επιτυχία. Πειθαρχία και πείσμα είναι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας μας που πρέπει να ενεργοποιήσουμε στο maximum! 

 

Home