Thumbnail

Baked Salmon with Noodles Baked Salmon with Noodles

Τα μυστικά του τέλειου σολομού. Πώς να τον μαγειρέψεις για να τον απολαύσεις
Ο σολομός αποτελεί εξαιρετική πρώτη ύλη για ένα απολαυστικό και ταυτόχρονα υγιεινό γεύμα. Παρόλο που αρκετοί πιστεύουν πως πρόκειται για ένα εύκολο στην προετοιμασία του φαγητό, η αλήθεια είναι πως χρειάζεται προσοχή. 

Το σωστό ξεπάγωμα

Τα σύνηθες λάθος, είναι να χρησιμοποιούμε τον φούρνο μικροκυμάτων για να ξεπαγώσουμε τον σολομό. Ο κανόνας λέει πως πρέπει να ξεπαγώνουμε τα ψάρια χωρίς θερμότητα. Προτιμήστε να αφήσετε από το βράδυ τον σολομό στο ψυγείο ή βάλτε τον σε μια σφραγισμένη σακούλα κάτω από τρεχούμενο νερό κι αφού ξεπαγώσει, αφήστε τον για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, πριν τον μαγειρέψετε. Και να θυμάστε πως όσο πιο κρύο είναι το ψάρι πριν το μαγειρέψουμε, τόσο πιο πιθανό είναι να το μαγειρέψουμε υπερβολικά  εξωτερικά.

Τα καρυκεύματα είναι το ήμισυ του παντός

Ο σολομός χρειάζεται τόσο αλάτι, όσο και πιπέρι. Πρέπει να προσέξουμε ώστε να τα προσθέσουμε λίγο πριν ξεκινήσουμε να τον μαγειρεύουμε. Το αλάτι πριν το μαγείρεμα θα τονίσει τη γεύση του πιάτου, αλλά αν το ρίξουμε πολύ νωρίς, θα του αφαιρέσει την υγρασία και θα κάνει κακό στο αποτέλεσμα.

σαλμον

Μην βάλετε πολύ το χέρι σας

Ο σολομός, όπως και αρκετοί άνθρωποι, χρειάζονται το χρόνο τους. Αφήστε τον να ψηθεί στην ησυχία του. Μην ανοίγετε συνεχώς τον φούρνο για να τον ελέγξετε και προφανώς μην τον γυρνάτε συνεχώς. Αν μαγειρευτεί σωστά, θα λιώνει στο στόμα μας. Αν όμως, τον «πειράζετε» πολύ, θα διαλυθεί. Μόλις τον βάλετε σε θερμότητα, αφήστε τον μέχρι η σάρκα του να πάψει να είναι διαφανής.

Δείτε εδώ πώς να μαγειρέψετε σολομό σωστά και πολύ νόστιμα 

 

Home