Thumbnail

«Μicro-cheating»: Η «απιστία» της σύγχρονης εποχής «Μicro-cheating»: Η «απιστία» της σύγχρονης εποχής

Τι είναι και γιατί απειλεί τη σχέση σου σήμερα
Στην εποχή μας όπου τα social media έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας αλλά και των διαπροσωπικών μας σχέσεων με τους υπόλοιπους ανθρώπους, η απιστία είναι ένα επακόλουθο όλων αυτών που φέρνουν μαζί τους.

Στην ουσία του το φλερτ μέσω μηνυμάτων με απροκάλυπτα και μη σεξουαλικά υπονοούμενα, το αναγνωριστικό παιχνίδι μεταξύ υποψηφίων εραστών κ.λπ., όλα αυτά που ανεβάζουν σε σημείο βρασμού τη θερμοκρασία της μακρόθεν επαφής δεν είναι καθόλου νέα.

Εντούτοις, το τηλε-κέρατο σήμερα, μετά τα τεχνολογικά στάδια που προηγήθηκαν, όπως το chat, το sexting, το Snapchat, η φωτο-επιδειξιμανία και το αντίστοιχο καμάκι στο Instagram κ.ο.κ., εσχάτως μεταμορφώθηκε σε micro-cheating.

Τι είναι αυτό;

Ουσιαστικά ορίζεται ως ένα κατά φαντασίαν κεράτωμα που συντελείται με όλα τα γλυκο/αισχρόλογα, τα σχόλια κλισέ «χαχαχαχα», «κλαίω», «είσαι θεά/θεός», την καταιγίδα από επιβραβεύσεις με like και θαυμαστικά, με όλες τις φατσούλες και τα διαβολάκια (emoji) που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο μιας κρυφής ερωτικής σχέσης, παράλληλης με την επίσημη.

Μια σεξοπεριπέτεια χωρίς σεξ στο Μessenger του Facebook, μια λαδιά που όμως θα παραμείνει μυστική για πάντα, ακόμη και αν υπάρξουν διά ζώσης επαφές μεταξύ αυτών που κάνουν micro-cheating. Αν δεν διαρρεύσουν τα μηνύματα που έχουν ανταλλαγεί ανάμεσά τους και ιδιαίτερα αν κείμενα, φωτογραφίες με διαχύσεις, ξεδιάντροπα like κ.λπ. δεν περιέλθουν εις γνώσιν των απατημένων συντρόφων, τότε ισχύει το προαιώνιο «ούτε γάτα ούτε ζημιά».

Το 45% των ανδρών και το 35% των γυναικών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Αμερικανικής Ενωσης Ψυχοθεραπευτών Γάμου και Οικογένειας, παραδέχονται ότι έχουν απιστήσει, έχουν κινηθεί ερωτικά «εν κρυπτώ και παραβύστω». Και θα απιστήσουν ξανά, με την πρώτη ευκαιρία, μια και το σχετικό ποσοστό υποτροπής εκτιμάται στο 350%.

chat

Οι άνδρες εμφανίζουν σταθερά την τάση να εξιλεώνουν τον εαυτό τους εκ των υστέρων. Καταφεύγουν ενστικτωδώς στο αδιάσειστο επιχείρημα «δεν έκανα σεξ με την τάδε», σε περίπτωση που η νόμιμη σύντροφος ανακαλύψει τα πειστήρια του εικονικού κέρατου.

Εξίσου αξιοπρόσεκτο είναι ακόμη άλλο ένα πόρισμα: οι γυναίκες σε ποσοστό 88% εκφράζουν πολύ μεγαλύτερο άγχος για το αν ο σύντροφός τους θα τις προδώσει συναισθηματικά παρά για το αν θα συνουσιαστεί με κάποιαν άλλη. Το αντίστροφο ισχύει για τους άντρες, οι οποίοι μόλις σε ένα ποσοστό περί το 40% κόπτονται για το αν θα υποστούν ψυχοπνευματικό κέρατο από την αγαπημένη τους. 

Πηγή

 

Home