Thumbnail

Mήπως η σχέση σου με τα social media είναι τοξική; Mήπως η σχέση σου με τα social media είναι τοξική;

Καιρός να την αναθεωρήσεις με τη νέα χρονιά
Είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας, έστω και αν αντιλαμβανόμαστε πως μερικές φορές παραείναι μέρος της. Το θέμα όμως η σχέση μας με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να μην είναι τοξική. Δες τι σημαίνει αυτό και πώς να το αλλάξεις.

 Ακολουθείς πολλούς ανθρώπους με τέλειες ζωές

Δεν είναι κακό να ακολουθείς ανθρώπους που σε εμπνέουν. Δεν σε βοηθά όμως, αν στην αρχική σελίδα σου βλέπεις διαρκώς φωτό με ανθρώπους με τέλεια σπίτια, κάνουν συνέχεια διακοπές και είναι γενικώς τέλειοι. Άλλο να τις χαζεύεις λίγο πριν κοιμηθείς και άλλο να σε πιάνει κατάθλιψη, και να αναρωτιέσαι τι πάει Χ με τη δική σου ζωή. Οπότε, μερικά unfollow με τη νέα χρονιά, επιβάλλονται. 

Ξεχνάς να ζήσεις

Λίγο-πολύ όλοι είμαστε ένοχοι. Στην προσπάθεια μας να απαθανατίσουμε ένα τέλειο ηλιοβασίλεμα, στην τελική δεν απολαύσαμε ποτέ το θέαμα, ή αντί να απολαύσουμε το φαγητό που έχουμε μπροστά μας η πρώτη μας έννοια είναι να το φωτογραφίσουμε και να το μοστράρουμε για να το δούν οι διαδικτυακοί μας φίλοι. Το παν είναι το μέτρο. Να ζούμε την καθημερινότητά μας και όχι απλώς να την καταγράφουμε. 

SOCIAL MEDIA

Σε νοιάζουν τα likes περισσότερο από όσο πρέπει

Και σε αυτό το σημείο, λίγο-πολύ όλοι είμαστε ένοχοι. Θυμήσου μόνο πόσο λεπτά σπατάλησες για να βρεις το ιδανικό φίλτρο που θα έκανε τη φωτογραφία σου ακόμη πιο εντυπωσιακή. Και αναλόγως πόσα likes θα λάβουμε, απογοητευόμαστε ή χαιρόμαστε; Με τον καιρό, απλώς πρέπει να μάθεις να εστιάζεις την προσοχή σου στην πραγματική ζωή, να δίνεις και να παίρνεις σημασία από κόσμο που έχεις γύρω σου και όχι από ανθρώπους που  μπορείς να μην έχεις συναντήσει ποτέ στη ζωή σου. 

Αφήνεις την αρνητικότητα να σε επηρεάσει

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από κριτική, αρνητισμό, και κυνισμό. Τόσο οι προσβολές, όσο και τα άσχημα νέα, είναι μεγάλο μέρος της διαδικτυακής μας καθημερινότητας. Και εσύ δεν μπορείς να μείνεις ανεπηρέαστη. Λάθος. Μπορείς. Αρκεί να μην περνάς μεγάλο μέρος της μέρας σου σερφάροντας. 

Καταφεύγεις στα social media για ασφάλεια

Όταν είσαι πεσμένη ψυχολογικά, αισθάνεσαι πως με τα social media ξεχνιέσαι. Αλλά, στην τελική, αντί να νιώθεις καλύτερα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Αντί λοιπόν να αποβλακώνεσαι μπροστά από μια οθόνη, πήγαινε μια βόλτα, δες μια ταινία ή απλώς πες τα με μια φίλη. Από κοντά. Όχι μέσω messenger. 

Διάβασε επίσης 

Μπορεί η χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης να μας κάνεις νάρκισσους;

Πώς να διαχειριστείς τις απογοητεύσεις

Ψυχολογικά τρικ που θα σε βοηθήσουν κατά καιρούς

 

 

 

Πηγή 

 

Home