Thumbnail

Πώς να αποθηκεύσεις σωστά τα πράγματα στο σπίτι σου Πώς να αποθηκεύσεις σωστά τα πράγματα στο σπίτι σου

Η υπερβολική οργάνωση, "βλάπτει" τη διακόσμηση και την αισθητική του χώρου σου
Όλοι μας θέλουμε ένα οργανωμένο και τακτοποιημένο σπίτι. Στην προσπάθεια μας όμως αυτή, άθελά μας το παρακάνουμε, με αποτέλεσμα η συνολική εικόνα να μην είναι καθόλου κομψή. Και επειδή, σίγουρα δεν το θες αυτό, δες τι πρέπει να αποφύγεις.

Μην κρεμάς πολλά γαντζάκια στον τοίχο

Οι κρεμάστρες και τα γαντζάκια στους τοίχους βοηθούν πολύ την τάξη στο χολ, αλλά πρόσεξε να μην το παρακάνεις, γεμίζοντας τον τοίχο με γατζάκια. Δεν είναι απαραίτητο να κρεμάς  στον διάδρομο ή στο χολ όλα τα πανωφόρια και φουλάρια σου, αφήνοντας τα εκεί σε μόνιμη βάση. Βάλε μόνο όσα χρειάζεσαι για την καθημερινότητά σου.

Απόφυγε να γεμίσεις το σπίτι με κουτιά και ράφια

Τα ράφια βοηθάνε στο να επικρατεί τάξη στο σπίτι, αλλά όπως και αν το δεις, είναι αντιαισθητικό να γεμίσεις όλο το σπίτι μ' ένα σωρό ράφια και κουτιά. Πρόσθεσε απλώς μια σειρά ράφια στο σαλόνι και μια στο υπνοδωμάτιο. Βρες μερικά όμορφα κουτιά και βάλε τα κάτω από το κρεβάτι ή πάνω στο κομοδίνο σου.

Μην κρύβεις πράγματα πίσω από κουρτίνες

Οι κουρτίνες είναι για να ομορφαίνουν το σπίτι και όχι για να χρησιμεύουν ως προσωρινή αποθήκη. Είναι προτιμότερο να προσθέσεις μερικά όμορφα κουτιά πάνω σε ένα τραπεζάκι ή ένα σετ από vintage βαλίτσες, και να βάλεις εκεί μέσα τα πράγματά σου παρά να τα κρύψεις πίσω από κουρτίνες.

HOME DECO

Αποθηκεύεις πράγματα σε σημεία που δεν βολεύουν

Είναι κάποια πράγματα που χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση. Για παράδειγμα, είναι πολύ λάθος να βάζεις το έξτρα χαρτί υγείας σε ένα πολύ ψηλό ράφι.  Αν κάτι δεν βολεύει, βρες διαφορετικό τρόπο για να το οργανώσεις. Το σημαντικό στην οργάνωση είναι να βάλεις τα πράγματα σε τάξη, αλλά ταυτόχρονα να είναι βολικά τοποθετημένα σε διάφορα σημεία του σπιτιού ώστε να μην δυσκολεύουν περισσότερο τη ζωή σου. 

Μην τοποθετείς κούτες παπουτσιών στο πάτωμα

Είναι ωραίο να είναι τα παπούτσια σου οργανωμένα στα κουτιά τους, αλλά δυστυχώς τα κουτιά πιάνουν πολύ χώρο και εσύ έχεις υπερβολικά πολλά παπούτσια. Η λύση είναι να αγοράσεις μια παπουτσοθήκη που να μην πιάνει πολύ χώρο, αλλά να χωράει τα περισσότερα παπούτσια σου.

Μην αποθηκεύεις όλα τα υλικά καθαρισμού μαζί

Είναι βολικό από τη μια μεριά να έχεις όλα τα υλικά καθαρισμού σε ένα σημείο, αλλά είναι προτιμότερο να τα έχεις διαχωρισμένα ανά δωμάτιο. Δηλαδή να βάζεις ξεχωριστά τα εργαλεία καθαρισμού της κουζίνας από αυτά του μπάνιου και του αυτοκινήτου.

Μην χρησιμοποιείς αδιαφανείς σακούλες αποθήκευσης

Είναι σημαντικό να αποθηκεύεις τα χειμωνιάτικα ή τα καλοκαιρινά σου ρούχα σε διαφανείς σακούλες. Έτσι θα μπορείς εύκολα να διακρίνεις τι βρίσκεται σε κάθε σακούλα και να βρεις αυτό που ζητάς, χωρίς να τις ανοίξετε όλες.

Διάβασε επίσης 

Πώς να ανανεώσεις το σπίτι που νοικιάζεις

Πώς να διακοσμήσεις τη βιβλιοθήκη σου

Οικονομικές λύσεις για να επαναφέρεις σε τάξη το εσωτερικό του σπιτιού σου

 

 

Πηγή 

Home