Thumbnail

Πώς να ενισχύσεις τη σεξουλική σου ζωή Πώς να ενισχύσεις τη σεξουλική σου ζωή

Μπορείς να το κάνεις και μάλιστα με φυσικούς τρόπους
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φτάσει σε τέλμα η ερωτική σου ζωή. Στο χέρι σου, όμως, είναι να την αναθερμάνεις και να την ενισχύσεις, ξεκινώντας πρώτα από τον ίδιο σου τον εαυτό.

Διατροφή

Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, η διατροφή δεν είναι μόνο το Α και το Ω για την υγεία μας, αλλά παίζει ρόλο και στη σεξουαλική μας ζωή. Σκέψου το λίγο. Αν δεν έχεις ενέργεια και δύναμη, πώς περιμένεις να έχεις όρεξη για σεξ; 

Κόκκινο κρασί

Δεν είπαμε να γίνεις ντίρλα, αλλά μια μικρή ποσότητα κρασιού θα βοηθήσει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος σου που δρα ως αντιοξειδωτικό. Αυτό συνεπάγεται καλύτερη διέγερση, ενώ η χαλάρωση που θα σου προσφέρει, θα σε κάνει πιο «ευάλωτη» στην έλξη που ασκεί σε σένα ο σύντροφός σου. 

Βάρος

Εκτός από τα διάφορα θέματα υγείας, η εικόνα που έχεις για το σώμα σου, επηρεάζει και τη σεξουαλική σου διάθεση. Οπότε, φρόντισε να διατηρείς το βάρος που σε κάνει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Δεν σημαίνει πως όσο πιο αδύνατη είσαι, τόσο πιο σέξι είσαι. Κάθε άλλο. Σημασία έχει να αρέσεις πρώτα στον εαυτό σου και μετά στον σύντροφό σου! 

Ιατρικές εξετάσεις

Αυτές έρχονται σε συνάρτηση με την υγεία σου, οπότε καλό είναι να γνωρίζεις αν έχεις κάποιο οργανικό πρόβλημα, που ενδεχομένως επηρεάζει τη λίμπιντό σου. 

Άσκηση

Αυτός είναι ένας από τους πιο φυσικούς τρόπους για να αυξήσεις την ερωτική σου επιθυμία και διέγερση, καθώς βελτιώνει την αιματική ροή των γεννητικών οργάνων -και όχι μόνον-ενώ βοηθά στην έκκριση του φυσικού αντικαταθλιπτικού, της ενδορφίνης, γνωστή και ως ορμόνη της ευτυχίας. Επιπλέον, αυξάνεται η παραγωγή της τεστοστερόνης, της υπεύθυνης ορμόνης για την ερωτική επιθυμία και την καλή στυτική λειτουργία του άνδρα.

Διακοπή καπνίσματος

Έρευνες έχουν αποδείξεις ότι σε άνδρες, ακόμα και 24 ώρες μετά τη διακοπή, βελτιώνονται οι νυκτερινές τους στύσεις. Άρα, αντιλαβάνεσαι τι θα συμβεί μετά τη μόνιμη διακοπή, που θα ωφελήσει γενικότερα την υγεία και τη διάθεση. Δεν θα νιώθεις κούραση, θα αναπνέεις, θα μυρίζεις και θα γεύεται καλύτερα ο ένας τον άλλον, εφόσον οι αισθήσεις μας (όσφρηση, γεύση) θα βελτιωθούν κατά πολύ! 

Μείωση στρες

Όσο δύσκολο και αν είναι με τους σημερινούς ρυθμούς, οφείλεις να το προσπαθήσεις, αφού ως γνωστόν τα ψυχολογικά αίτια είναι ένας από τους πρώτους παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική μας ζωή. 

Ποιοτική σχέση και επικοινωνία

Ειδικά αν είσαι συναισθηματικός άνθρωπος, ξέρεις πολύ καλά πως για να λειτουργήσεις, χρειάζεται να αισθάνεσαι κοντά και άνετα με τον σύντροφό σου. 

Αγκαλιές

Έρευνες υποσητηρίζουν πως ακόμα και 20 δευτερόλεπτα αγκαλιάς, μπορούν να αυξήσουν τη λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης», την ωκυτοκίνη. Είναι η ορμόνη που μας φέρνει πιο κοντά, μας δένει συναισθηματικά, ενισχύοντας την συναισθηματική εγγύτητα που οδηγεί με τη σειρά της στην αύξηση της ερωτικής διάθεσης! 

Διάβασε επίσης 

Μήπως ο σύντροφός σου σε απατάει συναισθηματικά;

Sex tips για μακροχρόνιες σχέσεις

Αυτός είναι ο λόγος που η νέα γενιά κάνει λιγότερο σεξ

 

 

Πηγή 

 

 

Home