Thumbnail

8 ασκήσεις της γιόγκα που θα σε κάνουν «λάστιχο» στο σεξ 8 ασκήσεις της γιόγκα που θα σε κάνουν «λάστιχο» στο σεξ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες που έκαναν τακτικά γιόγκα παρουσίασαν καλύτερες επιδόσεις στο σεξ. Τυχαίο;
Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine, απέδειξε πως οι γυναίκες που έκαναν τακτικά γιόγκα, παρουσίασαν καλύτερη λειτουργία και στους 6 τομείς της σεξουαλικής δραστηριότητας (επιθυμία, διέγερση, λίπανση, οργασμός, ικανοποίηση και πόνος).

Αυτό από μόνο του λέει πολλά για τις γυναίκες - και όχι μόνο - που θα ήθελαν να «εξασκηθούν» στο συγκεκριμένο σπορ και γιατί όχι να έχουν πολλαπλά ωφελήματα.

Πέρα από τις σεξουαλικές επιδόσεις, η γιόγκα χαρίζει ηρεμία, τονώνει το σώμα, αυξάνει την ευλυγισία και σε κάνει ακόμα πιο τολμηρή. 

Ακόμα κι αν έχεις κάνει ελάχιστα μαθήματα γιόγκα θα έχεις παρατηρήσει πως ένας από τους πρώτους τρόπους με τους οποίους επιδρά είναι πως συντονίζει την κίνηση με την αναπνοή, και σε βοηθάει να συνδεθείς καλύτερα με το σώμα σου.  

Αυτό από μόνο του μπορεί να κάνει το σεξ πολύ πιο απολαυστικό και να σε βοηθήσει να είσαι περισσότερο «παρούσα» σε κάθε στιγμή.

Επιπλέον, η συχνή γιόγκα σε βοηθά να εκτονώσεις το συσσωρευμένο στρες και να χαλαρώσεις βαθιά. Κι όπως θα έχεις ίσως ήδη παρατηρήσει, το σεξ είναι καλύτερο όταν μπορείς να αφεθείς.  

Η γιόγκα ενισχύει την περιπετειώδη μας φύση, τη διάθεση για παιχνίδι αλλά και την ευλυγισία, στοιχεία που παίζουν σημαντικό ρόλο στο πώς βιώνεις τη σεξουαλική σου ζωή. Επίσης, όπως κάθε μορφή άσκησης, η γιόγκα κρατά το σώμα σου τονωμένο και ζωηρό χαρίζοντάς σου λίγη ακόμα πολυπόθητη αυτοπεποίθηση. 

Ήρθε η στιγμή λοιπόν να κάνεις πράξη όλα όσα προαναφέραμε, δοκιμάζοντας την παρακάτω πρακτική που στοχεύει στο να ξυπνήσει το σώμα και τη λίμπιντο σου.

Θυμήσου να αναπνέεις συνεχώς καθώς και να εναρμονίζεις κάθε κίνηση με την εισπνοή και την εκπνοή σου. Εξασκήσου στο να κρατάς κάθε άσανα για περίπου 1 λεπτό προκειμένου να αποκομίσεις όλα τα οφέλη για την ευλυγισία, την συγκέντρωση και τη δύναμή σου. 

Η αγριόγατα

Ξεκίνα να ξυπνάς το σώμα με μερικές αναπνοές σε αυτή την άσανα που ενισχύει το πυελικό έδαφος, δυναμώνει την σπονδυλική στήλη και βοηθά στη χαλάρωση. 

Η "σκυλίσια"

 

Η πιο «διάσημη» άσανα αποτελεί μία από τις πιο απαιτητικές αλλά και ωφέλιμες! Δυναμώνει ολόκληρο το σώμα, βοηθά στην αποβολή του άγχους και είναι ότι πρέπει για να μεταβείς στο κυρίως «μενού» της πρακτικής σου. 

Σαύρα. Είσαι μια...Σαύρα

Αυτή η άσανα που μιμείται τον βηματισμό της σαύρας είναι μια από τις καλύτερες για να ανοίξεις τα ισχία σου. Και μιας που οι γυναίκες συσσωρεύουμε πολλή ένταση σ΄αυτήν την περιοχή, παραμένοντας στην άσανα για πάνω από ένα λεπτό θα διαπιστώσεις πόσο βαθιά σε ανακουφίζει ψυχολογικά αλλά και σωματικά.  

Πόδια ανοιχτά...κι όλα τα φτάνω

Αυτή η χωρίς ελληνικό όνομα άσανα θα σου θυμίσει τις μέρες του μπαλέτου και θα σε βοηθήσει να ανοίξεις τα ισχία σου ακόμα περισσότερο. Άφησε τον κορμό σου να πέσει μπροστά για να κάνεις ακόμα πιο έντονη διάταση σε προσαγωγούς και να δυναμώσεις το πυελικό έδαφος. 

Κάνε τον Κισσό 

Μετά από τόσα ανοίγματα ήρθε η ώρα να κλείσεις ξανά τα ισχία σου, τυλίγοντας το σώμα σου στην στάση του κισσού. Όπως κάθε θέση ισορροπίας, απαιτεί συγκέντρωση, χαλαρώνει το νου και σου χαρίζει αυτοπεποίθηση. 

Χαρούμενο μωρό 

Η στάση του «χαρούμενου μωρού» είναι η τέλεια διάταση για να μπεις στην τελευταία φάση της πρακτικής σου, βοηθά το ήπιο άνοιγμα των ισχίων και ανακουφίζει τη μέση.  

«Λαμπάδα» 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Recapitulando el año antes de comenzar✨

A post shared by @ weirdshitshelikes on

Μείνε στη στάση για ένα λεπτό για ανακουφίσεις την ένταση από τους ώμους και να οξυγονώσεις τον εγκέφαλο.  

Το άροτρο 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“The self is not something ready-made, but something in continuous formation through choice of action.” ~ John Dewey ? _______________ FRIDAY Jan 4: ⭐️ 4:30-8pm Traditional #Massage - Rachel (@rachel.something); by appointment only ? ___________________ SATURDAY Jan 5: ? Happy Moon Day! • 9:00-10:45am: #Ashtanga #MoonSequence - Sheila (@ashtangi_sheila) • 9:30-10:30am: #FoundationsOfYoga - Sylvia • 11am-12:15pm: Vinyasa 1/2 - Sheila (@ashtangi_sheila) • 11am-12:15pm: #Yin Yoga - Sylvia ________________ SUNDAY Jan 6: ⭐️ 11:15am-3pm: Thai #Massage Therapy - Bobbie (@thegreatrx); by appointment only • 9-10:45am #Mysore - Sara (@saraturkyoga) • 9:30-10:30am: #Foundations of #Yoga - Cathy (@cathytran_yoga) • 11am-12:15pm: #Vinyasa 1/2 - Sapha (@nourishing_paths) • 11-11:50am: #YogaWall Spinal Rejuvenation - Sara (@saraturkyoga) • 12:30-1:45pm: #Restorative Yoga - Sylvia

A post shared by Cherry Blossom Yoga Spring|TX (@cherryblossomyoga) on

Κλείσε την πρακτική σου με το άροτρο, που χαρίζει λίγη ακόμα ευλυγισία στην σπονδυλική σου στήλη και σε προετοιμάζει για βαθιά χαλάρωση. 

 

Διάβασε ακόμα

Αυτά που ξενερώνουν τους άντρες στο σεξ

Οι ιδανικές στάσεις στο σεξ για τις μέρες του κρυολογήματος

Τι πραγματικά συμβαίνει με τα ζευγάρια που σταματούν να κάνουν σεξ

 

Πηγή

Home