Thumbnail

Έξυπνα tips που θα σε κάνουν να ξεχάσεις την πείνα Έξυπνα tips που θα σε κάνουν να ξεχάσεις την πείνα

Και θα βοηθήσουν συνεπώς στην απώλεια βάρους
Η σκέψη και επιθυμία για φαγητό είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας. 

Όταν δηλαδή προσπαθείς να…ξεχάσεις το φαγητό και να κάνεις υπομονή μέχρι το επόμενο γεύμα, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται ζόρικα.

Λίγο η κοιλίτσα που γουργουρίζει, λίγο το μυαλό που γυροφέρνει τα γλυκά, τα σνακ και κάθε λογής καλούδι που επιθυμείς να μασουλίσεις, κάνουν τη ζωή σου μαρτύριο. Ε λοιπόν, υπάρχουν μερικά tips που αν τα ακολουθήσεις θα σε βοηθήσουν να ξεχάσεις για λίγο την πείνα ή τουλάχιστον να την ξεγελάσεις μέχρι να φας το επόμενο προγραμματισμένο σου γεύμα και συνεπώς θα σε βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Tip #1 – Πιες νερό

Πολλές φορές νομίζεις ότι πεινάς, ενώ στην πραγματικότητα έχει αφυδατωθεί ο οργανισμός σου. Φρόντισε να ενυδατώνεις συνεχώς τον οργανισμό σου. Άλλωστε, το νερό έχει την ιδιότητα να κόβει την όρεξη και να ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Άσε που κάνει καλό και στο δέρμα!

Έξυπνα tips που θα σε κάνουν να ξεχάσεις την πείνα

Tip #2 – Δώς’ του φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες δε βοηθούν μόνο στην καλή λειτουργία του εντέρου και της καρδιάς, αλλά συμβάλλουν και στον έλεγχο του βάρους μας, επειδή προκαλούν μεγαλύτερο και παρατεταμένο κορεσμό. Έχουν την ιδιότητα μόλις εντοπίσουν νερό στον οργανισμό να το απορροφούν και να φουσκώνουν, αυξάνοντας πολύ τον όγκο τους, με αποτέλεσμα να μας προκαλούν γρήγορα αίσθημα κορεσμού και να μας κρατούν πολλή ώρα χορτάτους. Παράλληλα, ρυθμίζουν καλύτερα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Tip #3 – Η πρωτεΐνη είναι η λύση

Η πρωτεΐνη συμβάλλει στο αδυνάτισμα αφού έχει την ιδιότητα  να απορροφάται σταδιακά από το στομάχι, αυξάνοντας έτσι το αίσθημα του κορεσμού. Από την άλλη,  οι υδατάνθρακες απορροφώνται πιο γρήγορα από το στομάχι και το έντερο, με αποτέλεσμα να παρέχουν ενέργεια, αλλά να σε κάνουν επίσης να πεινάς μετά από λίγο.  Ειδικά όταν η κατανάλωση πρωτεϊνών συνδυάζεται με τη γυμναστική, τότε αυξάνεται η μυϊκή μάζα και κατ’ επέκταση οι ημερήσιες καύσεις του οργανισμού. Το γεγονός πως ο οργανισμός μας χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να επεξεργαστεί την πρωτεΐνη, σε σχέση με τα υπόλοιπα μικροθρεπτικά συστατικά, φαίνεται να επηρεάζει λιγότερο το αδυνάτισμα.

Διαβάστε ακόμα

Επτά λεπτά είναι αρκετά για να γυμνάσεις όλο το σώμα και να κάψεις θερμίδες 

Ασκήσεις για τέλειους γλουτούς και καλοσχηματισμένα πόδια (Βίντεο)

Τα λάθη που κάνεις και σαμποτάρουν τον μεταβολισμό σου

 

Πηγή

 

Home