Thumbnail

Πώς να φτιάξεις σπιτικούς χορτοκεφτέδες Πώς να φτιάξεις σπιτικούς χορτοκεφτέδες

Ιδανική επιλογή για τις νηστείες
Υλικά για 6 μερίδες
1½ κιλό χόρτα (άγρια χόρτα, σπανάκι, σέσκουλα
2 πράσα
1/2 φλιτζάνι γλυκό τραχανά
1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογρα¬βιέρα
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
1 ματσάκι δυόσμο
2 κουταλάκια ξύσμα λάιμ

Εκτέλεση

Καθάρισε και πλύνε σχολαστικά τα χόρτα. Βράσε τα σε μια λεκάνη με αλάτι και τα άφησε τα 15 λεπτά να μαραθούν. Στη συνέχεια, τα στύβεις με τα χέρια.

Ψιλόκοψε τα πράσα και το δυόσμο. Ξύσε το λάιμ. Αναμειγνύεις τον τραχανά με λίγο καυτό νερό και τον αφήνεις να μαλακώσει. Αναμειγνύεις σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ τα χόρτα με τα πράσα, την κεφαλογραβιέρα και τον τραχανά. 

Πρόσθεσε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζύμωσε με τα χέρια καλά το μείγμα. Παίρνεις λίγο-λίγο από το μείγμα και το πλάθεις σε κεφτέδες.

Ετοίμασε τη σάλτσα γιαουρτιού αναμειγνύοντας το γιαούρτι με το δυόσμο και το ξύσμα λάιμ. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Αλευρώνεις έναν-έναν τους χορτοκεφτέδες και τους τηγανίζεις μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Έτοιμο!

Υλικά για 6 μερίδες 1½ κιλό χόρτα (άγρια χόρτα, σπανάκι, σέσκουλα 2 πράσα 1/2 φλιτζάνι γλυκό τραχανά 1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογρα¬βιέρα Αλάτι Πιπέρι Αλεύρι για το τηγάνισμα Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Για τη σάλτσα γιαουρτιού 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 1 ματσάκι δυόσμο 2 κουταλάκια ξύσμα λάιμ

 

 

Πηγή

Home