Πώς να φτιάξεις σπανακόπιτα με βρώμη

Εκτέλεση
Λάδωσε με ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί. Άπλωσε 1 φύλλο στον πάτο του ταψιού, λάδωσε το και σταυρωτά από πάνω του, άπλωσε ένα 2ο φύλλο και λάδωσε πάλι αυτά που περισσεύουν. 


Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξε το σπανάκι, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο, τη λιαστή τομάτα και σώταρε ελαφρά. Βγάλε το σκεύος από την εστία και πρόσθεσε το λαδοτύρι.


Παράλληλα σε ένα μικρό σκεύος ρίξε το γάλα και τη βρώμη και βράσε τα μέχρι να γίνουν χυλός. Ρίξε το χυλό στο σπανάκι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε μέχρι να σφίξει η γέμιση. Άδειασε τη γέμιση στο ταψί. Άπλωσε 1 χωριάτικο φύλλο επάνω από τη γέμιση, λάδωσε το και σταυρωτά από πάνω του, άπλωσε ένα 2ο. Κόψε ό,τι περισσεύει, λάδωσε και πασπάλισε  με βρώμη. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Έτοιμο!


 

Διαβάστε ακόμα

Πώς να φτιάξεις σπιτικούς χορτοκεφτέδες


Πώς να φτιάξεις γαρίδες σε σάλτσα ντομάτας


Πώς να φτιάξεις ριζότο με σπανάκι και παρμεζάνα
 

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ