Thumbnail

Πώς να φτιάξεις ριζότο με σπανάκι και παρμεζάνα Πώς να φτιάξεις ριζότο με σπανάκι και παρμεζάνα

Μία πεντανόστιμη συνταγή 
Ανάλαφρο και εύγεστο, ιδανικό για τις ημέρες των νηστειών. Δοκίμασε το ριζότο με σπανάκι και παρμεζάνα και εντυπωσίασε τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Υλικά για 6 άτομα

2 φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο

300 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο

1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο

4 καρύδια τριμμένα

4 κουταλιές ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

6 φύλλα βασιλικού

½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

Χυμός από 1 μοσχολέμονο (λάιμ)

7 φλιτζάνια ζεστός ζωμός κοτόπουλου

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεμάτησε το σπανάκι. Άφησε το να κρυώσει και ακολούθως, λιώσε το στο μίξερ. Ψιλόκοψε τα φύλλα βασιλικού.

2. Σε μια κατσαρόλα βάλε το ελαιόλαδο και σόταρε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίξε το ρύζι και σβήσε με το κρασί.

3. Πρόσθεσε το σπανάκι, τον βασιλικό και άφησε το να μαγειρευτεί προσθέτοντας σταδιακά τον ζωμό. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, ρίξε τα τριμμένα καρύδια, αλάτι, τον χυμό μοσχολέμονου και θα «δέσει» με την προσθήκη παρμεζάνας. Ανακάτεψε και σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

rissotto

Διαβάστε ακόμα

Πώς να φτιάξεις σπαγγέτι ολικής με γαρίδες 

Πώς να φτιάξεις καραμελωμένα καρότα με βαλσάμικο

Πώς να φτιάξεις πατατοκεφτέδες με τυρί

 

Πηγή

 

Home