Thumbnail

Στον παράδεισο του μαρμάρου Στον παράδεισο του μαρμάρου

Στην καρδιά της συνοικίας της Brera, στο κέντρο του Μιλάνου, ο ιδιοκτήτης του οίκου Salvatori, μεταμόρφωσε ένα palazzo σε έργο τέχνης
Ο  Μιλανέζος CEO του οίκου Salvatori, Gabriele Salvatori μας άνοιξε τις πόρτες του μαγικου του διαμερίσματος στην Brera του Μιλάνου, δίπλα απο την διάσημη Πινακοθήκη, δίνοντας μας μια σπάνια ματια σε αυτο που αγαπαμε και λατρευουμε, το Μαρμαρο και το αποτελεσμα του σε διαφορες μορφες. 

Ο Gabriele ανέθεσε στην Elisa Ossino το έργο του εσωτερικού σχεδίου, με την οποία συνεργάζεται στενά εδώ και πολλά χρόνια. “Η Elisa γνωρίζει τον οίκο Salvatori με κλειστα ματια και μοιραζόμαστε τα ίδια γούστα και  γι 'αυτό θα ήταν η πιο καταλληλοτερη συνεργάτης για να δουλέψουμε τον χωρο.  Το 200χρονων διαμέρισμα βρίσκεται στον τέταρτο όροφο ενός Μιλανέζικου παλατιου, που οι πιο πολλοι τόπακες θεωρούν ότι εχει μια από τις πιο όμορφες αυλές της πόλης”.  

salva9

Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα σπίτι σαν ένα είδος επέκτασης του εκθεσιακού χώρου του οίκου Salvatori ακριβώς απέναντι από την αυλή, συνδυάζοντας τα προϊόντα Salvatori με μερικά από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του διαμερίσματος των 136 τετραγωνικών μέτρων, ιδίως με τα αρχικά δάπεδα Terrazzo αλλα και το υφιστάμενο τζάκι. Το concept της Elisa Ossino ήταν να ερμηνεύσει και να ξαναζωντανέψει το χώρο, με μια μοντέρνα προσέγγιση, χρησιμοποιώντας έντονες προεκτάσεις για να δημιουργήσει τρισδιάστατες εικόνες, σχεδιάζοντας έπιπλα και αντικείμενα σε τολμηρά χρώματα.

salva10

salva1

salva2

salva3

salva4

Ετσι για να αποφυγει τα στερεοτυπα, τα εκτεθειμένα δοκάρια των κύριων χώρων έχουν μπογιατιστει με ένα κομψό σκούρο πράσινο και κάθε δωμάτιο με ελαφρώς διαφορετικό τόνο. Η κυριαρχία της οροφής είναι ένα αντίθετο σημείο στις τολμηρές γεωμετρικές μορφές των επίπλων, κάθε κομμάτι επιλεχθηκε προσεκτικά για να επιτύχει την τέλεια αντίθεση με τους τοίχους σε ένα συναρπαστικό διάλογο ανάμεσα σε ζεστά και δροσερά χρώματα. Τα δύο τεράστια εργα τεχνης απο κομματια μαρμαρου, ακουμπισμενα στο εδαφος, σχεδιάστηκαν από την Elisa και δημιουργήθηκαν στο εργοστασιο της Salvatori χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό εξεζητημένων τεχνικών κοπής και έμπειρης χειροτεχνίας.

salva5

Το μπάνιο είναι ένα πραγματικό αριστούργημα του εργοστασιου της Salvatori, εκφράζει και αντικατοπτρίζει τελεια την φιλοσοφια και ιστορία του οικου, κατασκευασμενο με την τεχνικη Tratti,  όπου κομματια απο μαρμαρο και φυσική πέτρα είναι διάσπαρτα αλλα συμμετρικα σε τόνους του μαύρου, δημιουργωντας μια ενδιαφέρουσα χρωματική αλληλεπίδραση μεταξύ πέτρας και σκούρου μεταλλου. Στην διαχρονικη κουζίνα, μαρμαρα οπως Pietra d'Avola και Gris du Marais εναλλάσσονται με το μάρμαρο Bianco Carrara και Rosa Portogallo. Οι πόρτες και αυτες ταιριάζουν τέλεια στο επίπεδο του πάγκου και δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός τεράστιου γεωμετρικού καμβά.

salva8

salva7

salva6

Home