Thumbnail

Κικέρων: Η τέχνη της πειθούς Κικέρων: Η τέχνη της πειθούς

Αποτελεί ένα βιβλίο-εφόδιο για την καθημερινότητα
Πρόκειται για έναν διαχρονικό οδηγό, βασισμένο στη σοφία του σπουδαιότερου ρήτορα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας!

Η τέχνη της προφορικής πειθούς, δηλαδή η ρητορική, δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά επινοήθηκε στις δυτικές δημοκρατίες των Συρακουσών και των Αθηνών κατά την διάρκεια του πέμπτου αιώνα π.Χ.

Διάβασε επίσης: «Ο Μικρός Πρίγκιπας» στα Κυπριακά 

Οι πολίτες των δημοκρατικών κοινωνιών απαιτούνταν να μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους στην Εκκλησία του Δήμου, να παραστούν αυτοπροσώπως στα δικαστήρια και να συμμετάσχουν στα δημόσια αξιώματα. Ως αποτέλεσμα να δύναται να ενεργούν επιτυχώς στην κοινωνία, καταβλήθηκαν προσπάθειες να περιγραφούν τα αποτελεσματικά μέσα προφορικής πειθούς και έτσι αναπτύχθηκε ένα θεωρητικό σύστημα, το οποίο προσέδωσε στους πολίτες την ικανότητα να σχεδιάσουν και να απαγγείλουν δημοσίως έναν επιτυχημένο λόγο με άλλα λόγια, να κερδίσουν μία διένεξη.

Μέσα από το βιβλίο, ο αναγνώστης μπορεί να μάθει τις καταβολές της ευφράδειας και της πειστικής ομιλίας και θα έρθει σε επαφή με την ικανότητα μίμησης καλών υποδειγμάτων ομιλίας. Επιπλέον, θα κατανοήσει την δύναμη που κατέχει ένας επιδέξιος ομιλητής, ο οποίος ξέρει πως να πείσει μέσω του περίτεχνου λόγου και της επίκλησης στα ανθρώπινα συναισθήματα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Διάβασε ακόμη:

«Πέρα απ’ τον χειμώνα»,το νέο μυθιστόρημα της Isabel Allende

Τέσσερα βιβλία ό,τι πρέπει για φρεσκοχωρισμένους

Πηγή

Home