Thumbnail

Φέτος το Πάσχα η σούβλα θα είναι αρνίσια, κατσικίσια, χοιρινή ή κοτόπουλο; Φέτος το Πάσχα η σούβλα θα είναι αρνίσια, κατσικίσια, χοιρινή ή κοτόπουλο;

Ιδού η απορία!
Πάσχα σημαίνει οικογένεια, εκκλησία, χωριό και φυσικά ένα γιορτινό τραπέζι γεμάτο με νόστιμα και παραδοσιακά εδέσματα! Αρνί, κοκορέτσι, γουρουνιά και γενικά ό,τι μπορεί να ψηθεί στα κάρβουνα. Κατά κανόνα, το Πάσχα θα αναδειχθεί το ταλέντο των ανδρών στο ψήσιμο. 

Μια μακρά διαδικασία που ξεκινά μέρες πριν το Πάσχα. Αρχικά, ο ψήστης θα επιλέξει το είδος του κρέατος. Όσοι ψήστες άλλες τόσες και οι γνώμες όσον αφορά την ιδανική επιλογή. Τα διλήμματα αρνί, κατσίκι, ερίφιο, αρνάκι γάλακτος, χοιρινό, κοτόπουλο μοιάζουν σαν μαθηματική εξίσωση που η διαδικασία της λύσης της ξεκινά κάπου στα μέσα της Σαρακοστής! 

Μετά την αγορά του κρέατος το τελετουργικό συνεχίζεται με την προετοιμασία του. Η σούβλα συνήθως δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία σε αντίθεση με το κοκορέτσι ή το κοντοσούβλι που θα χρειαστούν επιπρόσθετη διαδικασία προπαρασκευής, μπαχαρικών και περάσματος. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα ακολουθήσει το άναμμα της φωτιάς μέχρι τα κάρβουνα φτάσουν στη σωστή θερμοκρασία. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που χρειάζεται να προσμετρηθούν: το κρέας πόση ώρα θα θέλει να ψηθεί, τι άλλο θα μπει στα κάρβουνα, πώς θα είναι έτοιμο το φαγητό ακριβώς την ώρα που θα έρθει εκείνος ο θείος που πάντα έρχεται τελευταίος; 

meat

Διάβασε ακόμη: Εναλλακτικές προτάσεις διακοπών από τη Louis Hotels

Έπειτα, θα ακολουθήσει το διασκεδαστικό και το πιο εύκολο μέρος της όλης διαδικασίας, όταν το κρέας (επιτέλους) θα τοποθετηθεί στη φωτιά και ξεκινήσει το ψήσιμο. Λίγο αλατάκι και κανένα μπαχαρικό ανάλογα με την τέχνη του κάθε ψήστη και ξεκινούν να καταφθάνουν και οι υπόλοιποι… «ειδικοί», οι προσκεκλημένοι μας. Αυτοί που αν και αρχικά θα δηλώσουν: «Φαίνεται ωραίο το κρέας», θα αρχίσουν τις νουθεσίες του τύπου «Εγώ στη θέση σου θα έβαζα το αλάτι δέκα λεπτά αργότερα» ή «Θα πρέπει να ανεβάσουμε κατά 5 εκατοστά τις σούβλες γιατί το βλέπω να βαρυψήνεται». 

Μετά από όλη αυτή τη διαδικασία εμπλουτισμένη με αρκετή κάπνα και πήγαινε-έλα ο ψήστης και η υπόλοιπη οικογένεια θα κάτσουν να απολαύσουν το γεύμα τους που με τόσο κόπο και προετοιμασία κατάφεραν να ετοιμάσουν. Συνήθως έτσι γίνεται τουλάχιστον. Για όσους δεν έχουν τις μαγειρικές ικανότητες ή το χρόνο για όλα αυτά, υπάρχει λύση. Με την υπηρεσία outside catering του ξενοδοχείου Hilton Park Nicosia, δε θα λείψει τίποτα από το γιορτινό τους τραπέζι.

Διάβασε επίσης: Ονειρεμένες καλοκαιρινές διακοπές στα ξενοδοχεία της Louis Hotels

Με μια πλειάδα επιλογών όπως κοκορέτσι, χοιρινή σούβλα, σούβλα κοτόπουλο, αρνί, μαγειρίτσα, γουρουνιά καθώς και ορεκτικά και γλυκά, το Hilton Park φροντίζει να περάσεις ξέγνοιαστα και νόστιμα τις ημέρες του Πάσχα με τη σφραγίδα ποιότητας της Louis Hotels. Επισκέψου τώρα τη σελίδα του Ομίλου ΕΔΩ ή πάρε τηλέφωνο στο 22695111 και ανακάλυψε τις προτάσεις του Hilton Park για το Πάσχα. Καλή Ανάσταση!

 

Home