Θα ήταν ο τύπος που περιμένει πώς και πώς μια λανθασμένη σου κίνηση για να στο χτυπάει για πάντα. Είναι ο ενοχλητικός πιεστικός κι αυτοαποκαλούμενος φίλος, που δε χάνει στιγμή να αναφερθεί στα αρνητικά και τις αποτυχίες σου. Αυτός που σε παίρνει τηλέφωνο σε άσχετες στιγμές, όχι για να δει τι κάνεις, αλλά για να σε ακούσει να είσαι χάλια.
Η αυτή ―ούτε το όνομά της δε θέλω να αναφέρνω― σε ρίχνει ψυχολογικά και σε κάνει να αναρωτιέσαι «Βρε πού κάνω λάθος;». Σε απομονώνει από τον κόσμο κάνοντάς σε να πιστεύεις πως αυτή είναι η πραγματική σου φίλη και πως αυτή μοναχά αξίζει στη ζωή σου. Στην ουσία, όμως, σε χαντακώνει.
Διάβασε επίσης: Tα μαθήματα που μπορείς να πάρεις από τα λάθη σου
Σου επιβάλλεται, αλλάζει το ντύσιμό σου, τις συνήθειές σου, διαχειρίζεται τη μιζέρια σου και σε αναγκάζει να κάνεις παρέα με άτομα που δε σε αφορούν, που δεν τα χωνεύεις και σχεδόν τα μισείς.
Πας δηλαδή για έναν καφέ και τσουπ· σού πετάγονται ο ρεαλισμός, η σκληρή πραγματικότητα, η παραίτηση. Άτομα δηλαδή που δεν έχεις τίποτα να πεις μαζί τους· κι όμως τους τρως στη μάπα.
Διάβασε ακόμη: Καριέρα ή οικογένεια, ποια πρέπει να είναι η προτεραιότητα; (Βίντεο)
Εγώ δε θέλω να κάνω παρέα με τέτοια πλάσματα, δεν τα θέλω στη ζωή μου. Δε θέλω να ξαναδώ μπροστά μου την απογοήτευση. Τη σιχαίνομαι. Ό,τι κι αν πει, εκνευρίζομαι. Δε τη θέλω, πώς να το πω;
Τη ζωή μας την ορίζουμε εμείς, ακόμα και τις δύσκολες στιγμές μας. Κι υπάρχουν πάντα τρόποι και δρόμοι. Φτάνει να είμαστε θετικοί ακόμα και στα ζόρια.
Αν δε γνωρίζεις την αισιοδοξία, πήγαινε στα μέρη που συχνάζει, χαμογέλα της, κάνε κάτι να σε προσέξει. Άτομα τοξικά σαν την απογοήτευση που σε αφήνουν στάσιμο, μακριά. Μη μασάς, πες της το. Δείξε της πως δεν την έχεις ανάγκη, πως δεν τη φοβάσαι, πως δε σε αγγίζει και να γυρευτεί αλλού. Ξεφορτώσου τη λέμε. ΧΘΕΣ!
Δες ακόμη: Έχεις κι εσύ πρώην...φίλους;