Thumbnail

Πώς δε θα πάρεις πολλά κιλά στις γιορτές του Πάσχα Πώς δε θα πάρεις πολλά κιλά στις γιορτές του Πάσχα

Απολαμβάνοντας τα αγαπήμενα σου πασχαλινά γλυκά
Είπαμε πως στις γιορτές χρειάζεται αυτοσυγκράτηση μπροστά σε όλες αυτές τις λιχουδιές που φιγουράρουν στο εορταστικό τραπέζι, αλλά σίγουρα δε θα φτάσεις στο άλλο άκρο να μη βάλεις μπουκιά στο στόμα για να μη κλαις μετά όταν ανέβεις στη ζυγαριά. Πόση εγκράτεια να επιδείξεις άλλωστε βλέποντας τα λαχταριστά τσουρέκια και τα μυρωδάτα κουλουράκια που σου σπάνε τη μύτη. Δες, λοιπόν, πώς να τα απολαύσεις χωρίς ενοχές και κυρίως πως να μην πάρεις πολλά κιλά.

Πάσχα χωρίς τσουρέκι γίνεται; Δεν γίνεται. Προτού, όμως, αρχίσεις να το καταβροχθίζεις ανενόχλητη, πρέπει να ξέρεις πως μόλις 50 γραμμάρια αποδίδουν μέχρι και 200 θερμίδες. Παρόλα αυτά, έχει και τα θετικά του. Ποια είναι αυτά; Το μαχλέπι που διαθέτει, δεν δίνει απλώς μια ιδιαίτερη μυρωδιά, αλλά παράλληλα ενισχύει την πέψη, ενώ η μαγιά είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες συμβάλουν στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος και ενεργοποιούν τη λειτουργία του μεταβολισμού.  Επίσης, τα αυγά που περιέχει, είναι μια πολύ θρεπτική τροφή και μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμινών και μετάλλων.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σήμερα αγάπησε το σώμα σου, όπως ακριβώς είναι! 

PASXAGLIKA

 

Τα πασχαλινά κουλουράκια, από την άλλη, περιέχουν γύρω στις 187 θερμίδες. Και όμως, αυτό το μετρίου μεγέθους κουλουράκι, όσο αθώο και αν σου φαίνεται, είναι αρκετά θερμιδογόνο. Οπότε, ως εναλλακτική, μπορείς να τα φτιάξεις με ελαιόλαδο αντί με βούτυρο. Θα έχουν και λιγότερες θερμίδες, και θα είναι και πιο υγιεινά. 

Σε ό,τι αφορά τα σοκολατένια αυγά, δεν χρειάζεται να τα στερηθείς εντελώς, αλλά να τα καταναλώσεις με μέτρο. Να θυμάσαι πως 100 γραμμάρια αποδίδουν περίπου 500 θερμίδες. Όσο πιο απλό και πιο πικρό είναι το σοκολατένιο αυγό, τόσο το καλύτερο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tο 10λεπτο workout που θα σου φέρει το αποτέλεσμα που ονειρεύεσαι (Βίντεο) 

Home