Thumbnail

Ποιά είναι η Sheikha Mozah, η στιλάτη μαμά του Εμίρη του Κατάρ; Ποιά είναι η Sheikha Mozah, η στιλάτη μαμά του Εμίρη του Κατάρ;

Όμορφη, μορφωμένη και ανάμεσα στις πιο κομψές γυναίκες του κόσμου...
Η δεύτερη σύζυγος του πάμπλουτου πρώην Εμίρη του Κατάρ κατάφερε να επισκιάσει τις άλλες δύο του γυναίκες και να γίνει σύμβολο του Εμιράτου στον έξω κόσμο.

Θεωρείται η κινητήρια δύναμη πίσω από τον θρόνο του Κατάρ, ενώ είναι η μόνη από τις συζύγους του πάμπλουτου πρώην Εμίρη που τον συνοδεύει στα ταξίδια του αλλά και στις συναντήσεις του με τις σημαντικότερες προσωπικότητες του κόσμου, αφού μπορεί να σταθεί άνετα δίπλα στη Βασίλισσα Ελισάβετ ή την Μπριζίτ Μακρόν. H 60χρονη σήμερα Sheikha Mozah είναι στο πλευρό του ισχυρότερου άντρα του Κατάρ από το το 1977 ένω έχουν αποκτήσει τα 7 από τα 28 παιδιά του.

Sheikha Mozah style

Το όνομα της Sheikha Mozah bint Nasser Al Missned είναι αναγνωρισμένο σε όλο τον κόσμο και όχι άδικα αφού θεωρείται μια από τις πιο δυναμικές γυναίκες στην Μέση Ανατολή για χρόνια τώρα, αναγνωρισμένη από το περιοδικό Forbes. Κατάφερε να βάλει τον Tamim bin Hamad Al Thani, το παιδί της, σαν τωρινό Εμίρη του Κατάρ, αν και δεν ήταν ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας και τώρα είναι ο κυβερνήτης του κράτους και ο νεότερος μονάρχης στον κόσμο.

Sheikha Mozah

Με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

sheikha mozah style

Με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Με πτυχίο κοινωνιολογίας θεωρείται από πολλούς ''σύμβολο ενός ισλαμικού φεμινισμού δικής της «κοπής», ο οποίος συναρπάζει πολλές καταπιεσμένες γυναίκες στα κράτη του Κόλπου'', αφού δεν μασάει τα λόγια της, όταν μιλάει για τα ανύπαρκτα δικαιώματα των γυναικών, και την έλλειψη Δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή, ενώ καταδικάζει τον φεμινισμό στη Δύση, τον οποίο χαρακτηρίζει ''αποικιοκρατικό''.

«Πώς μπορούμε να μιλήσουμε με ειλικρίνεια για την πολιτική συμμετοχή των γυναικών στη Μέση Ανατολή, όπου έχουν γίνει ένα προϊόν που το χρησιμοποιούν με κυνισμό προς υποστήριξη καθεστώτων στα οποία δεν έχουν κανένα πραγματικό δικαίωμα; Δεν υπάρχει τίποτε στη θρησκεία μας που να απαγορεύει την συμμετοχή των γυναικών στη δημόσια ζωή. Εχουν αποκλειστεί από αυτήν για τους ίδιους λόγους με τους άνδρες: λόγω έλλειψης Δημοκρατίας», είπε, το 2007 και επί αμερικανικού εδάφους, ενώπιον φοιτητών του πανεπιστημίου Rice του Χιούστον, στο Τέξας.

sheikha mozah style

Με την πρώην Βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία.

Λέγεται μάλιστα ότι η αυτή είναι υπεύθυνη για τον εκμοντερνισμό του Κατάρ και την καθ’ οδόν βελτίωση των διπλωματικών σχέσεων με την Δύση. Θεωρείται ιδιαίτερα δραστήρια σε κοινωνικά ζητήματα ως Ειδική Απεσταλμένη της UNESCO, ενώ μέσω του ιδρύματος Qatar Foundation, προωθεί μεταρρυθμίσεις στην παιδεία και την κοινωνία. Έχει θεσπίσει χρηματικό βραβείο ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ, που απονέμεται σε όσους κάνουν βήματα προόδου στον τομέα της εκπαίδευσης, και επίσης προσπαθεί να επεκτείνει την ελευθερία του Τύπου. Σκεφτείτε: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIFA World Cup  του 2022 θα γίνει στο Κατάρ και εν μέρει οφείλεται σε αυτήν.

Είναι η αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου και έχει φέρει  τεράστιες επενδύσεις στο Κατάρ πάνω στην τεχνολογία και την επιστήμη βάζοντας βάσεις για μια δεύτερη Silicon Valley, στην χώρα της. Μάλιστα φρόντισε να κάνει ένα πανεπιστήμιο στα προάστια της πρωτεύουσας, όπου οι σπουδαστές μπορούν να διδάσκονται από κορυφαίους Αμερικανούς καθηγητές.  

sheikha mozah style

Η Sheikha Mozah ασχολείται ενεργά και με τα προβλήματα που επηρεάζουν παιδιά,ιδιαίτερα σε θέματα βασικής εκπαίδευσης στο Κατάρ. Δεν είναι μόνο πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου για Οικογενειακά Θέματα αλλά και με δική της πρωτοβουλία έδωσε ζωή στο Education City foundation που στοχεύει στην επέκταση της παιδικής μόρφωσης και στηρίζει το παιδικό κανάλι στο Al Jazeera για παιδιά από 7-12.

sheikha mozah children

sheikha mozah

Η ίδια πάντως δεν κρύβει την αγάπη της για τα στοιχεία της δύσης, γεγονός που περνάει και μέσα από το στυλ της. Με μια εκλεπτυσμένη φινέτσα, που ακροβατεί ανάμεσα στο μοντέρνο και το συντηρητικό, ενισχυμένη από στοιχεία της θρησκείας της, όπως το τυρμπάν, η Sheikha επάξια κερδίζει μια θέση ανάμεσα στις πιο κομψές γυναίκες του πλανήτη.

Sheikha Mozah style

Valentino, Chanel, Jean Paul Gaultier, Stephane Rolland, φιγουράρουν ανάμεσα στους αγαπημένους της οίκους, ενώ έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα φαρδιά παντελόνια, τα αυστηρά σακάκια και τις τουαλέτες. Ως το απόλυτο style icon των Εμιράτων η Sheikha Mozah το 2011 ήταν δεύτερη στη λίστα του Vanity Fair με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του κόσμου.

sheikha mozah couture

Η Sheikha Mozah με δημιουργία Chanel Haute Couture από τον Karl Lagerfeld.

sheikha mozah victoria beckham

Πρόσφατα στην Doha μαζί με την Victoria Beckham.

Έχει ακόμη και δική της σελίδα στο Instagram όπου ανεβάζει διάφορες φωτογραφίες μόδας και θαυμάζεται σε όλον τον κόσμο για το τέλειο γούστο της και στιλ.

sheikha mozah style

Διάβασε ακόμα: RESPECT! Αυτές είναι οι πιο επιδραστικές γυναίκες στη μόδα σήμερα

Home