Thumbnail

Το Μουσείο Christian Dior τιμά την Grace Kelly Το Μουσείο Christian Dior τιμά την Grace Kelly

85 φορέματα που μέχρι σήμερα φυλάσσονταν στο παλάτι του Μονακό.
Στις 29 Απριλίου το Μουσείο Christian Dior στο Granville της Γαλλίας, θα ανοίξει τις πόρτες του σε μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στο στυλ της Grace Kelly, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του γαλλικού οίκου.

Η έκθεση ''Grace of Monaco: Princess in Dior'' θα περιλαμβάνει 85 παραμυθένια φορέματα, πολλά από τα οποία μέχρι και σήμερα βρίσκονταν στην προσωπική συλλογή της πρωταγωνίστριας του Χίτσκοκ και από τον θάνατό της το 1982 φυλάσσονταν στο παλάτι του Μονακό.

Grace Kelly Dior

Όταν δόθηκε λοιπόν πρόσβαση στην ιστορικό μόδας Florence Müller, η οποία ''κρύβεται'' πίσω από αυτό το επίτευγμα, ανακάλυψε πως το 1/3 από τα φορέματα που υπήρχαν στην γκαρνταρόμπα της πριγκίισσας του Μονακό έφεραν την υπογραφή του θρυλικού μόδιστρου, Christian Dior. Αυτό δεν αποκαλύπτει μόνο την τεράστια δύναμη του οίκου εκείνη την εποχή, αλλά και την στενή σχέση της ηθοποιού με τον Marc Bohan, τον τότε τότε Creative Director του οίκου Dior.

''O Bohan κατανοούσε απόλυτα τον ρόλο της. Έπρεπε να δείχνει στιλάτη, αλλά ταυτόχρονα να σέβεται και το πρωτόκολλο. Πριν την πριγκίπισσα Grace του Μονακο, η μοναρχία διατηρούσε μια ιδιωτικότητα. Οι πριγκίπισσες δεν εμφανίζονταν τόσο συχνά στο κοινό και δεν φωτογραφίζονταν από τον τύπο.  Αντιπροσωπεύει τη στιγμή της αλλαγής, μια πραγματική 'επανάσταση''', εξήγησε η Müller στο WWD.

grace kelly exhibition

Μία από τις θρυλικότερες εμφανίσεις της Kelly είναι η Dior τουαλέτα που φορούσε στο πάρτυ των αρραβώνων της το 1956, καθώς και το φόρεμα που επέλεξε να φορέσει όταν φιλοτεχνήθηκε το 1ο της πορτρέτο ως Πριγκίπισσα του Μονακό. Αξεσουάρ, προσωπική αλληλογραφία αλλά και φιλμ που δόθηκαν με την άδεια του παλατιού, δίνουν στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει μέσα από μια προσωπική ματιά την ζωή της γυναίκας πουταυτίστηκε με το χολιγουντιανό γκλάμουρ, και που στο φινάλε θυσίασε την καριέρα της για να γίνει μια πραγματική πριγκίπισσα.

Grace Kelly Dior dress

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Νοεμβρίου.

Διάβασε ακόμα: Ποιά είναι η Sheikha Mozah, η στιλάτη μαμά του Εμίρη του Κατάρ;

Home