Thumbnail

LE GRAND TOUR: Ο γύρος του κόσμου μέσα από τις μυρωδιές της Diptyque LE GRAND TOUR: Ο γύρος του κόσμου μέσα από τις μυρωδιές της Diptyque

Η νέα συλλογή του οίκου αρωμάτων που θα ''παρασύρει'' τους πολύ επιλεκτικούς
Ο οίκος Diptyque παρουσιάζει τη νέα limited edition συλλογή Le Grand Tour. Για τη δημιουργία της, ο οίκος άντλησε έμπνευση από πέντε προορισμούς: Το Παρίσι, τη Βενετία, τις Μηλιές Πηλίου, το Κιότο και τη Βύβλο, οι οποίοι επανεμφανίζονται, όπως τους φαντάστηκαν οι αρωματοποιοί, σε μια συλλογή limited edition.

Η Le Grand Tour συλλογή περιλαμβάνει ένα κερί αφιερωμένο στο Παρίσι, ένα travel size αρωματικό σετ για τη Βενετία, ένα αρωματικό οβάλ για τις Μηλιές Πηλίου, που για τέσσερα χρόνια αποτέλεσαν το δεύτερο σπίτι και αγαπημένο προορισμό διακοπών για τους ιδρυτές του οίκου, ένα άρωμα για το Κιότο, η αισθητική του οποίου συχνά αποτελούσε πηγή έμπνευσης για την Diptyque και ένα κερί για την αρχαία παραθαλάσσια πόλη Βύβλο, το πιο παλαιό λιμάνι του κόσμου.

Διάβασε ακόμα: Αυτό το TikTok video για φρύδια έχει σχεδόν 50 εκατομμύρια views

Diptyque perfumes

Παρίσι
Η πρώτη στάση στο ταξίδι: το Παρίσι και η Left Bank, όπου ξεκίνησε η ιστορία της diptyque, με μια αναφορά σε ένα αντικείμενο, μια πυξίδα σε σχήμα τριαντάφυλλο το οποίο σχηματίζετε στο έδαφος της πλατείας του Notre-Dame-de-Paris. Αυτό είναι και το τριαντάφυλλο που διακοσμεί το οβάλ του Κεριού, σχεδιασμένο προς τιμήν της γαλλικής πρωτεύουσας. Το χρώμα, το άρωμα και ο σχεδιασμός, θυμίζουν Παρίσι. Το πράσινο χρώμα παραπέμπει στην όψη του γυαλισμένου ξύλου από τα μικρά περίπτερα βιβλίων κατά μήκος του Σηκουάνα, και το γλυπτό καπάκι από μαύρο ξύλο είναι εμπνευσμένο από το ξύλο αντίκας.

Diptyque candles
 
Βενετία
Η μεγάλη περιοδεία για τις αισθήσεις συνεχίζεται στην Ιταλία. Για την ακρίβεια, Βενετία, μια πόλη την οποία επισκέπτονταν τακτικά οι ιδρυτές γοητευμένοι από την αρχιτεκτονική και από τα μεταβαλλόμενα χρώματα της. Πρόκειται για ένα σετ ταξιδιού που περιέχει τρία μπουκάλια σε travel size με άρωμα Βενετίας, εμπνευσμένο από τους βενετσιάνικους λαχανόκηπους, αναμιγνύοντας έτσι στοιχεία τις φύσης, το μεσογειακό αεράκι, ποικίλες μυρωδιές βοτάνων, το άρωμα της γης και το άρωμα αυθεντικών πρώτων υλών όπως πιπεριές, ντομάτες και εσπεριδοειδή.

Diptyque perfumes
 
Μηλιές
Επόμενη στάση είναι προς την Ελλάδα, στο χωρίο Μηλιές στο Πήλιο, όπου για τέσσερα χρόνια υπήρξε το δεύτερο σπίτι και αγαπημένος προορισμός διακοπών των ιδρυτών.
Το αρωματικό οβάλ ανακαλεί τη μυρωδιά των δρόμων που έφταναν από την ακτή μέχρι το Πήλιο.
Το πικάντικο άρωμα αναμιγνύεται με τον δροσερό μεσογειακό άνεμο πριν ζεσταθεί δίπλα στις ηλιόλουστες συκιές. Σε αυτή τη σύνθεση, το ζεστό-δροσερό μείγμα από πικάντικες και ξυλώδεις αρωματικές νότες προκαλεί τις αντιθέσεις και τον πλούτο αυτού το ταξιδιού στην καρδιά της Ελλάδας. Τα μαργαριτάρια στο αρωματικό οβάλ είναι εμπνευσμένα από ένα κολιέ σχεδιασμένο από την Christiane Gautrot, ενώ το συνοδευτικό pompom δανείζεται στοιχεία ελληνικής δεξιοτεχνίας. Ένα αξεσουάρ έτοιμο να αρωματίσει και να διακοσμήσει τους μικρούς χώρους του σπιτίου σας.

Diptyque perfumes
 
Κιότο
Η τέταρτη στάση σε αυτό το ταξίδι, δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα πιο πέρα, ανατολικά της γης βρίσκεται ένας προορισμός όπου οι ιδρυτές δεν επισκέφθηκαν ποτέ, αλλά συχνά ονειρευόταν. Ένας πολιτισμός του οποίου η αισθητική έχει γίνει μεγάλη πηγή έμπνευσης για την diptyque και πιο συγκεκριμένα το Κιότο, η πόλη της τέχνης και της ιστορίας. Η μεγάλη περιοδεία κάνει μια στάση στο Κιότο για να τιμήσει την απέραντη ομορφιά της αρχαίας τέχνης των λουλουδιών. Μια αρωματική αρμονία μεταξύ τριών στοιχείων, το λιβάνι, το τριαντάφυλλο και vetiver, μια μοναδική οσφρητική αρμονία που αγκαλιάζει το τρίπτυχο του ουρανού, της καρδιάς και της γης. Το μπουκάλι έρχεται τυλιγμένο σύμφωνα με την τεχνική furoshiki, σε ένα ύφασμα που φέρει το φλοράλ μοτίβο Sarayi, μια δημιουργία των ιδρυτών της diptyque.

Diptyque perfumes
 
Βύβλος
Η πέμπτη και τελευταία στάση στο ταξίδη: Βύβλος. Οι ιδρυτές της diptyque έμειναν εκεί όταν ταξίδεψαν στο Λίβανο. Μικρά καφέ βρίσκονται στα σοκάκια του παλιού λιμανιού χιλιάδων ετών. Εκεί σερβίρεται ένας δυνατός καφές, το άρωμά του οποίου αναμιγνύεται με το άρωμα της αρχαίας ξυλογλυπτικής. Δεν απέχει πολύ το αρχαίο φοινικικό λιμάνι όπου κάποτε εκφορτώθηκαν φορτία μπαχαρικών και πολύτιμου ξύλου. Στην καρδιά της σύνθεσης, μια τυλιγμένη συμφωνία ψημένου καφέ τονίζεται από τη ζωντάνια του φρέσκου κάρδαμου και του κέδρου από τα όρη Άτλας. Μια σειρά από αισθήσεις και οσφρητικές εντυπώσεις που απεικονίζουν την ατμόσφαιρα μιας πόλης με μια συναρπαστική ιστορική και καλλιτεχνική κληρονομιά. Αυτό το κερί έρχεται μέσα σε ένα μαρμάρινο πήλινο δοχείο εμπνευσμένο από τον καπνό του καφέ.

Diptyque perfumes

Αυτή η συλλογή γίνεται μια πρόσκληση για αναχώρηση σε ένα μοναδικό πολιτιστικό ταξίδι όπου τιμά πλήρως το πνεύμα του οίκου Diptyque. Ακριβώς όπως τα μοναδικά συλλεκτικά δοχεία, αυτή η συλλογή αντιπροσωπεύει επάξια την κληρονομιά και τις αναμνήσεις που αφηγείται. Αυτές οι 5 δημιουργίες μοιράζουν μια κοινή αίσθηση, η οποία λειτουργεί σαν χάρτης και σε ταξιδεύει από το ένα μέρος του κόσμου στο επόμενο, αποκαλύπτοντας έτσι το diptyque Grand Tour.

Βρείτε την συλλογή Diptyque, Le Grand Tour στα πολυκαταστήματα ERA Mall of Cyprus, Λευκωσία και ERA Olympia, Λεμεσό!

Διάβασε ακόμα: H Billie Eilish αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο που έγινε ξανθιά

Home