Thumbnail

Burger μπακαλιάρου: Μια συνταγή του Σωτήρη Κοντιζά που θα σε ενθουσιάσει! Burger μπακαλιάρου: Μια συνταγή του Σωτήρη Κοντιζά που θα σε ενθουσιάσει!

Τα burger τηγανητού μπακαλιάρου παρουσίασε ο Σωτήρης Κοντιζάς την Κυριακή 26/4 στο Master Class και μας «έτρεξαν τα σάλια»!
Εντάξει, οι συνταγές του «MasterChef» δεν είναι και το πιο απλό πράγμα του κόσμου! Ωστόσο, αυτά τα Burger σε χειροποίητα bao buns, φαίνεται πως μπορούμε να τα ετοιμάσουμε με μια καλή προετοιμασία και φυσικά «κλεφτές ματιές» στις συμβουλές του ίδιου του chef.

sa

Ο κριτής του «MasterChef 4», Σωτήρης Κοντιζάς, την Κυριακη 26/4 μαζί με τον επικεφαλή της κουζίνας στο Nolan, Χάρη Μαρίστα, είχαν συνδυάσει το ασιατικό με το απλό μεσογειακό στοιχείο, φτιάχνοντας πεντανόστιμο τηγανιτό μπακαλιάρο με bao buns. Στο τέλος του μαθήματος δεν έμεινε ούτε ψίχουλο.

Δες τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις κι εσύ!  

Υλικά

  • 300 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
  • Μια πράσινη πιπεριά
  • Ένα ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • Sauce sweet chilli: Μια σκελίδα σκόρδο
  • Ένα κρεμμύδι ξερό
  • Μια πιπεριά τσίλι
  • Σόγια
  • 10 γρ. σησαμέλαιο
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • Για την μαγιονέζα-κρεμμύδι: Ένα κρεμμύδι φρέσκο
  • Ξύδι από σταφύλι
  • 70 γρ. παστεριωμένος κρόκος
  • Ηλιέλαιο
  • Πίκλα αγγούρι
  • Αλάτι
  • Για τα bao buns: 235 γρ. νερό
  • 30 γρ. ηλιέλαιο
  • 9 γρ. μαγιά ξερή
  • 7 γρ. baking powder
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 γρ. αλάτι

Διάβασε ακόμη: Η Χριστιάνα Αριστοτέλους ετοιμάζει σπιτικά fajitas... με παραλειπόμενα!

d

Εκτέλεση

  1. Για τη ζύμη - ψωμάκια bao buns κτυπάς στο μίξερ 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 75 γρ. ζάχαρη, 10 γρ. ξηρή μαγιά, 4 γρ. αλάτι και 7 γρ. baking powder.
  2. Κτυπάς καλά, την κόβεις σε κομματάκια και την αφήνεις να ξεκουραστεί.
  3. Στη συνέχεια ζεσταίνεις μια κατσαρόλα με νερό - τοποθετείς μια λαδόκολλα πάνω από το νερό και τοποθετείς τα bao buns μέχρι να φουσκώσουν.
  4. Για το burger μπακαλιάρου ψιλοκόβεις κρεμμύδι, κόλιανδρο, πιπεριά τσίλι, πιπεριά πράσινη και sweet τσίλι. Σοτάρεις σε τηγάνι και σβήνεις με σάκε.
  5. Μπλανσάρεις φρέσκο κρεμμύδι. Τοποθετείς σε νερό με πάγο. Στραγγίζεις και ψιλοκόβεις.
  6. Φιλετάρεις και ψιλοκόβεις μπακαλιάρο. Προσθέτεις το μείγμα με τις πιπεριές, αλάτι, sweet τσίλι, σησαμέλαιο και σόγια. Πανάρεις με πάνκο και τηγανίζεις.
  7. Για τη μαγιονέζα, κτυπάς στο θερμομπλέντερ για 2 λεπτά φρέσκο κρεμμύδι, έναν κρόκο αυγού, αλάτι και λευκό ξύδι. Στο τέλος προσθέτεις το ηλιέλαιο και το ψιλοκομμένο τουρσί αγγουράκι.

Διάβασε ακόμη: Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

fdg

Οι οδηγίες του Σωτήρη Κοντιζά για τη συνταγή! 

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δεις όλη τη διαδικασία παρασκευής των burgers και τα μυστικά του κριτή του «MasterChef».

Διάβασε ακόμη: «Χρυσοχέρα» η Υβόννη Μπόσνιακ: Μπήκε στην κουζίνα της και έφτιαξε cinnamon rolls!

Πηγή

Home