Thumbnail

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η γνωστή μαγείρισσα σού δείχνει μια φανταστική συνταγή για μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια στο φούρνο, με τυρί που λιώνει και σε ξεμυαλίζει!
Οι γνωστοί σεφ περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους την εποχή του κορωνοϊού, παραμένοντας ενεργοί - ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Έτσι και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία σήμερα σου δείχνει πώς να φτιάξεις ένα φαγητό που θα γλύφεις τα δάκτυλά σου!

αφ

Διάβασε ακόμη: H Χριστίνα Παυλίδου ξαναμπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει σολομό..πακέτο (Βίντεο)

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια στο φούρνο!

Υλικά

  • 2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μερίδες (χτένι από τη σπάλα ή στηθοπλευρά) (ή αρνί)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 γραμ. μακαρόνια χοντρά με τρύπα (Νο3)
  • 2 ξερά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3-4 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
  • 6 ώριμες τριμμένες ντομάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1½ φλ. λαδοτύρι τριμμένο (η Αργυρώ χρησιμοποιεί ζακυνθινό σ' αυτή τη συνταγή)

Διάβασε ακόμη: Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σού δείχνει πώς να φτιάξεις ψωμί σε 5 ...

Εκτέλεση

  • Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνεις με το ελαιόλαδο και ροδίζεις το μοσχάρι απ’ όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι και το αφήνεις να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Τέλος ρίχνεις το σκόρδο.
  • Ανακατεύεις και σβήνεις με το κρασί. Αφού εξατμιστεί όλο το υγρό, τότε προσθέτεις τις ντομάτες.
  • Βάζεις τα μυρωδικά σε τουλπανάκι, το δένεις και το ρίχνεις στο φαγητό.
  • Σκεπάζεις και σιγοβράζεις το κρέας μέχρι να μαλακώσει καλά.
  • Αν σωθούν τα υγρά του και δεις ότι δεν έχει ψηθεί συμπληρώνεις λίγο ζεστό νερό. Το κρέας στο τέλος πρέπει να μείνει με μια παχιά σάλτσα, σχεδόν με το λαδάκι του.
  • Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζεις.
  • Πασπαλίζεις λίγο τυρί σε πυρίμαχο ή σε γιουβέτσι (σκεύος).
  • Στρώνεις μία στρώση μακαρόνια, μία μοσχάρι και σάλτσα και τέλος μία στρώση τυρί.
  • Επαναλαμβάνεις: μακαρόνια, μοσχάρι, σάλτσα και τελειώνουμε πάλι με το τυρί.
  • Ροδίζεις για λίγα λεπτά στο γκριλ να λιώσει το τυρί.
  • Το κόβεις σε κομμάτια όπως το παστίτσιο και το σερβίρεις με σπάτουλα για να μη διαλύεται.

Είναι πραγματικά απολαυστικό και ιδανικό για όλη την οικογένεια!

Καλή όρεξη!

Διάβασε ακόμη: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μας προτείνει τη λίστα του supermarket για 2-3 εβδομάδες (Φώτο)

Πηγή

 

Home