Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Διάβασε ακόμη: H Χριστίνα Παυλίδου ξαναμπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει σολομό..πακέτο (Βίντεο)
Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια στο φούρνο!
Υλικά
- 2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μερίδες (χτένι από τη σπάλα ή στηθοπλευρά) (ή αρνί)
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 500 γραμ. μακαρόνια χοντρά με τρύπα (Νο3)
- 2 ξερά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
- 1 φλ. κόκκινο κρασί
- 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 3-4 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
- 6 ώριμες τριμμένες ντομάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1½ φλ. λαδοτύρι τριμμένο (η Αργυρώ χρησιμοποιεί ζακυνθινό σ' αυτή τη συνταγή)
Διάβασε ακόμη: Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σού δείχνει πώς να φτιάξεις ψωμί σε 5 ...
Εκτέλεση
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνεις με το ελαιόλαδο και ροδίζεις το μοσχάρι απ’ όλες τις πλευρές.
- Προσθέτεις το κρεμμύδι και το αφήνεις να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Τέλος ρίχνεις το σκόρδο.
- Ανακατεύεις και σβήνεις με το κρασί. Αφού εξατμιστεί όλο το υγρό, τότε προσθέτεις τις ντομάτες.
- Βάζεις τα μυρωδικά σε τουλπανάκι, το δένεις και το ρίχνεις στο φαγητό.
- Σκεπάζεις και σιγοβράζεις το κρέας μέχρι να μαλακώσει καλά.
- Αν σωθούν τα υγρά του και δεις ότι δεν έχει ψηθεί συμπληρώνεις λίγο ζεστό νερό. Το κρέας στο τέλος πρέπει να μείνει με μια παχιά σάλτσα, σχεδόν με το λαδάκι του.
- Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζεις.
- Πασπαλίζεις λίγο τυρί σε πυρίμαχο ή σε γιουβέτσι (σκεύος).
- Στρώνεις μία στρώση μακαρόνια, μία μοσχάρι και σάλτσα και τέλος μία στρώση τυρί.
- Επαναλαμβάνεις: μακαρόνια, μοσχάρι, σάλτσα και τελειώνουμε πάλι με το τυρί.
- Ροδίζεις για λίγα λεπτά στο γκριλ να λιώσει το τυρί.
- Το κόβεις σε κομμάτια όπως το παστίτσιο και το σερβίρεις με σπάτουλα για να μη διαλύεται.
Είναι πραγματικά απολαυστικό και ιδανικό για όλη την οικογένεια!
Καλή όρεξη!
Διάβασε ακόμη: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μας προτείνει τη λίστα του supermarket για 2-3 εβδομάδες (Φώτο)