Thumbnail

«Χρυσοχέρα» η Υβόννη Μπόσνιακ: Μπήκε στην κουζίνα της και έφτιαξε cinnamon rolls! «Χρυσοχέρα» η Υβόννη Μπόσνιακ: Μπήκε στην κουζίνα της και έφτιαξε cinnamon rolls!

Με ένα βίντεο μάς αποκαλύπτει αναλυτικότατα τη συνταγή της!
Το μοντέλο και επιχειρηματίας βρίσκεται σε καραντίνα σπίτι της μαζί με τον Αντώνη Ρέμο και την κόρη τους, Ελένη. H σχεδιάστρια μόδας υπακούει στις οδηγίες των Αρχών που μας θέλουν να μένουμε σπίτι, προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού, και το έχει ρίξει στη μαγειρική.

Πριν λίγες ημέρες μάς έδειξε τη συνταγή για τα ψωμάκια που φτιάχνει η ίδια. 

δφ

Τώρα αποφάσισε να μας δείξει τη συνταγή της για ρολάκια κανέλας!  Ετσι λοιπόν, δημοσίευσε ένα βίντεο από την κουζίνα του σπιτιού της να φτιάχνει λαχταριστά cinnamon rolls! 

Δες τι υλικά θα χρειαστείς και βήμα-βήμα τη διαδικασία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Για την ζύμη χρειαζόμαστε! 370 γρ. αλεύρι 160 ml χλιαρό γάλα 30 γρ. βούτυρο λιωμένο 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου 7 γρ. ξηρή μαγιά 40 γρ. ζάχαρη 1 κ.γ αλάτι Για την γέμιση χρειαζόμαστε! 130 γρ. μαύρη ζάχαρη 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 ,1/2 κ.γ κανέλα 1 κ.γ άρωμα βανίλιας Για το γλάσο χρειαζόμαστε! 100 γρ. τυρί κρέμα 30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 100 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κ.γ άρωμα βανίλιας 2 κ.σ γάλα Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, 1 κ.γ από τη ζάχαρη και τη μαγιά, το ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε για 5-10 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε το μίγμα με τη μαγιά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά. Έπειτα με μία ξύλινη κουτάλα προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να ανακατευτεί καλά ώστε να μπορούμε να το βγάλουμε εύκολα από το μπολ. Πάνω στον πάγκο μας βάζουμε λίγο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε την ζύμη μας σιγά-σιγά. Σε περίπτωση που κολλάει η ζύμη προσθέτουμε λίγο αλεύρι.Ζυμώνουμε για περίπου 6-7 λεπτά. Η ζύμη μας δεν πρέπει να κολλάει αλλά πρέπει να είναι πολύ δροσερή και πολύ μαλακή. Λαδώνουμε ένα καθαρό μπολ, βάζουμε τη ζύμη μέσα και τη σκεπάζουμε αφήνοντας τη να φουσκώσει για περίπου 50 λεπτά με! Για την γέμιση μας βάζουμε σε ένα μπολ τη μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και τη κανέλα, τα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα στο πλάι.Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη στον πάγκο μας, σε ένα τετράγωνο περίπου 40- 45εκ. Με ένα πινέλο απλώνουμε το βούτυρο σε όλη τη ζύμη.βάζουμε την γέμιση στη ζύμη και στη συνέχεια την απλώνουμε πολύ καλά με το χέρι! Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε 1 ταψί. Τυλίγουμε την ζύμη σε ένα ρολό Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια, και τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε πάλι για περίπου 40 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος. Τα βάλουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18-20’, Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και τα ανακατεύουμε καλά. Τέλος βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά. Με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω στα cinnamon rolls το γλάσο μας!

A post shared by Yvonne Bosnjak (@yvonini) on

Διάβασε ακόμη: Χριστίνα Παυλίδου: Μαγειρεύει με την κόρη της, μελιτζάνες με χρωματιστές πιπεριές! (Βίντεο)

δσ

Διάβασε ακόμη: Ο «γλυκός πειρασμός» που έφτιαξε η Βανδή σίγουρα θα σου ανοίξει την όρεξη!

σδ

Διάβασε ακόμη: Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σού δείχνει πώς να φτιάξεις ψωμί σε 5 λεπτά!

Home