Thumbnail

Μπορούν τελικά οι μπαμπάδες να μπουν στην αίθουσα τοκετού; Μπορούν τελικά οι μπαμπάδες να μπουν στην αίθουσα τοκετού;

Όσα ισχύουν για την γέννα και τα επισκεπτήρια τώρα με τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό
Η διαδικασία του τοκετού δεν είναι και η πιο εύκολη στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας. Δεν το έχω βιώσει, αλλά από περιγραφές φιλενάδων μου που έχουν γίνει μανούλες ακούω ότι είναι δύσκολες οι ώρες μέχρι το μικρό σου θαύμα να βρεθεί στην αγκαλιά σου.

Πολλές γυναίκες που γέννησαν κατά την περίοδο της καραντίνας, είτε γέννησαν μόνες τους γιατί δεν γινόταν να μπει μέσα στην αίθουσα τοκετού ο πατέρας, είτε έπρεπε να υποβληθούν και οι δύο σε τεστ κορωνοϊού, κάτι που έκανε τη διαδικασία ακόμη πιο δύσκολη και ενδεχομένως ψυχοφθόρα. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Oι κλινικές που μπορείς να γεννήσεις δωρεάν βάσει ΓεΣΥ

Τι ισχύει όμως σήμερα; Οι ιδιωτικές κλινικές αφήνουν πλέον τον πατέρα να είναι μαζί με τη μητέρα την ώρα του τοκετού, νοουμένου ότι έχει κάνει το τεστ κορωνοϊού και φυσικά το αποτέλεσμα έχει βγει αρνητικό. 

Στα νοσοκομεία όπως μας ενημέρωσαν, ο πατέρας μπορούσε να είναι στο πλευρό της συντρόφου του και καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας. 

mom

Τι ισχύει για τα επισκεπτήρια; 

Εδώ τα πράγματα διαφέρουν από κλινική σε κλινική. Υπάρχουν κλινικές που δέχονται επισκεπτήρια σε συγκεκριμένες ώρες και άλλες που ακόμη τα απαγορεύουν. Στο νοσοκομείο μπορούν οι επισκέπτες να κλείνουν τηλεφωνικό ραντεβού για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και το επισκεπτήρια ισχύουν μόνο για είκοσι λεπτά. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Σταμάτα να με ρωτάς πότε θα κάνω παιδί»

Αν είσαι έγκυος και περιμένεις σύντομα το μωράκι σου καλό είναι να το συζητήσεις με τον γυναικολόγο σου και την κλινική στην οποία θα γεννήσεις ώστε να είσαι ενημερωμένη και να ειδοποιήσεις  όσους φίλους και συγγενείς θα ήθελαν να σε επισκεφτούν. Να θυμάσαι πάντα πως όσα μέτρα λαμβάνονται είναι για το καλό το δικό σου αλλά και αυτής της νέας ζωούλας που θα φέρεις στον κόσμο. 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμβουλές ζωής…από μάνα σε κόρη

Home