Ξέρεις αν το μωρό σου είναι ευτυχισμένο; 5 πράγματα που θα στο δείξουν
Το κρατάς και δεν αντιστέκεται
Δεν κάνει αυτή την αντανακλαστική κίνηση του να τραβάει το μικροσκοπικό του σωματάκι προς τα πίσω. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μόλις συμπληρώσει τους τρεις μήνες εν ζωή, τότε η αγκαλιά σου θα γίνει το αγαπημένο του μέρος. Περισσότερο και από το τέλειο κρεβατάκι του.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση της Disney που θα σε κάνει να δακρύσεις! (Βίντεο)
Σε κοιτάζει. Επίμονα. Έντονα
Τα πρώτα πράγματα που αναγνωρίζει ένα μωράκι είναι το πρόσωπο και η μυρωδιά. Όχι μόνο τη δική του, αλλά και της μαμάς του. Όσο εντονότερα σε κοιτάζει, τόσο καλύτερα σε μαθαίνει. Σαν να σε διαβάζει μέσα από τα μάτια σου. Η προσοχή είναι ο τρόπος, με τον οποίο το μωρό σε μαθαίνει και σε αποθηκεύει στη μνήμη του. Και ο έμπρακτος τρόπος να εκδηλώσει την ευτυχία που νιώθει. Γιατί, its happy place δεν είναι άλλο από το μέρος που βρίσκεσαι εσύ.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα παιδιά δεν χρειάζονται δώρα, εσένα χρειάζονται! (Βίντεο)
Αρχίζει να χαμογελάει
Για την ακρίβεια, το πρόσωπο του αποκτά έκφραση χαμόγελου. Και, άρα χαράς. Μπορεί στην κανονική σου ζωή να γελάς, πλέον, ακόμα και από αμηχανία ή αντανακλαστικά, το μωράκι σου, όμως, σου ρίχνει το πιο ειλικρινές χαμόγελο που θα συναντήσεις. Έτσι, μην σου κάνει εντύπωση αν μετά τους πρώτους 6 μήνες, αρχίσει να εμφανίζει ένα μειδίαμα στο αγαπημένο του παιχνίδι, σε μία ωραία μελωδία και φυσικά σε σένα.
Ακουμπάει το μάγουλο σου με τα χείλη του
Μπορεί να μην πρόκειται για αληθινό φιλί, όμως, μόνο και μόνο η επιθυμία του τα χείλη του να ακουμπήσουν το πρόσωπο σου πρέπει να σε χαροποιεί. Όταν εκδηλώσει αυτή την επιθυμία, προετοιμάσου για μία μεγάλη δόση αγάπης (και για λίγα σαλάκια – για να είμαστε ειλικρινείς). Και ένα έμπρακτο σημάδι ότι είναι τόσο ευτυχισμένο με την παρέα σου.
Πίνει το γάλα του με ευχαρίστηση
Χωρίς διακοπές, γιατί το απολαμβάνει με την ψυχή του. Είτε επιλέξεις να θηλάσεις, είτε να του παρέχεις γάλα – φόρμουλα, θα παρατηρήσεις ότι τους πρώτους μήνες το μωρό δεν θα ενθουσιάζεται και τόσο, με αποτέλεσμα να θέλει τα διαλείμματα του. Μόλις νιώσει άνετα και ευτυχισμένο, τότε δεν θα θέλει να σταματήσει!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα καταλάβεις εάν το παιδί σου έχει άγχος