Thumbnail

Κάνει καλό η συστηματική άσκηση στο κατοικίδιο; Κάνει καλό η συστηματική άσκηση στο κατοικίδιο;

Μια εκπαιδεύτρια σκύλων δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές!
Ένας όμορφος περίπατος στη φύση παρέα με τον καλύτερό σου φίλο, είναι ό,τι καλύτερο! Ένα πλάσμα που σε ακολουθεί παντού και παρακολουθεί την κάθε σου κίνηση και την κάθε σου έκφραση. Το να γυμνάζεσαι μαζί με τον σκύλο σου, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει και δημιουργεί υπέροχα συναισθήματα.

pet

Πόσες φορές έχουμε ακούσει ότι χρειάζεται να γυμναζόμαστε έστω και 20 λεπτά την ημέρα, για να είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση; Και ναι, το ίδιο ισχύει και για τα κατοικίδιά μας και, συγκεκριμένα, τον σκύλο μας! 

Όπως και στους ανθρώπους, έτσι και στα τετράποδα φιλαράκια μας, η καλή φυσική κατάσταση προϋποθέτει ένα καλό μυοσκελετικό σύστημα και μια σωστή αναπνευστική λειτουργία. Και έχει ανάγκη το ζώο από σωματική άσκηση και κίνηση, ώστε να είναι ευτυχισμένος και υγιής. Όπως επίσης αναφέρει η εκπαιδεύτρια σκύλων χρησιμότητας, για συντροφιά, agility & σπορ από τον E.N.C.I. Ιταλίας και απόφοιτη της σχολής A.D.T.C,  Χρυσούλα Χασάπη, η καλή φυσική κατάσταση του σκύλου μας, συμβάλλει άμεσα και στη μακροζωία του!

Διάβασε ακόμη: Tι αλλάζει με τα κατοικίδια στην Κύπρο

pet

Το να πάρεις το κατοικίδιό σου 5 λεπτά να κάνει απλώς την ανάγκη του και να γυρίσετε, σίγουρα δεν αρκεί για να τον κρατήσεις σε τέλεια φυσική κατάσταση. Με λίγες, όμως, απλές αλλαγές στην καθημερινότητά σου, ναι, μπορείς να βοηθήσεις το σκυλάκι σου να μείνει υγιή και δυνατό. 

Βρες μια κοινή ασχολία

Κάνε ασκήσεις με τον σκύλο σου παρέα. Το jogging, η πεζοπορία ή η βόλτα με ποδήλατο στο βουνό, το κολύμπι, είναι ιδανικές δραστηριότητες για να κρατήσουν και τους δύο σας σε εγρήγορση και σε εκπληκτική φόρμα.

Κυναθλήματα 

Τα κυναθλήματα, είναι αθλήματα που αφορούν στον κηδεμόνα και τον σκύλο. Παραδείγματος χάρη το agility ή το canicross, αν τα έχεις ακουστά, είναι αθλήματα που όταν γίνονται σε εξειδικευμένους χώρους, δηλαδή υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών του είδους, γίνονται μια αγαπημένη δραστηριότητα τόσο για σένα όσο και για το κατοικίδιό σου.

Διάβασε ακόμη: Πώς θα κάνεις το κουτάβι σου να μην δαγκώνει (Βίντεο)

pet

 

Εξειδικευμένες ασκήσεις ενδυνάμωσης για σκύλους 

Το canine fitness, αποσκοπεί στην εκγύμναση του σκύλου σου ανάλογα με την ηλικία του, τις ανάγκες του βάσει φυλής και της καθημερινότητάς του. Αφορούν τον σκύλο αθλητή, εργασίας ή συντροφιάς, ενώ είναι ιδανικές οι ασκήσεις αυτές για την αποκατάσταση τυχόν τραυματισμών.

Οι ασκήσεις αυτές που στοχεύουν στην ενδυνάμωσή του, είναι εξατομικευμένες για τον κάθε σκύλο και πρέπει γίνονται υπό την καθοδήγηση ειδικού.  Με συνέπεια και πρόγραμμα, αυτές οι ασκήσεις μπορούν να ενταχθούν γρήγορα στη δική σου καθημερινότητα και να αποτελέσουν μια καινούργια, διαφορετική ενασχόληση, που θα χαρίσει στον αγαπημένο σου φίλο πνευματική εγρήγορση και άψογη φυσική κατάσταση.

Διάβασε ακόμη: Γιατί η στείρωση ωφελεί το κατοικίδιό σου;

pet

Η σωστή διατροφή

Σε συνδυασμό με τη σωματική άσκηση, η σωστή διατροφή είναι ο πιο εύκολος τρόπος να διατηρήσεις τον σκύλο σε φόρμα. Προσπάθησε λοιπόν ανάλογα με τον βαθμό άσκησης του σκύλου σου, να έχει μια καλή και ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλή σε λιπαρά που να περιλαμβάνει την κατάλληλη ποσότητα πρωτεΐνης.

Μη ξεχνάς ποτέ, το νερό του! 

Το σωστό σωματικό βάρος και η ποιοτική διατροφή είναι σημαντικοί παράγοντες για τη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης του τετράποδου φίλου σου.

Μην το σκέφτεσαι άλλο... βρες ποια δραστηριότητα ταιριάζει σε σένα και στο παρεάκι σου και αξιοποίησέ τη με σύνεση και πρόγραμμα. Βγες στη φύση με τον τετράποδο φίλο σου και συνδύασε τη βόλτα του με την καλή φυσική κατάσταση και των δυο σας! 

Διάβασε ακόμη: Tι πρέπει να προσέξεις αν θες να υιοθετήσεις σκύλο

Πηγή: star.gr

Home