Thumbnail

Αυτό το ογκρατέν με κολοκυθάκια απλά θα το λατρέψεις Αυτό το ογκρατέν με κολοκυθάκια απλά θα το λατρέψεις

Εύκολη και νόστιμη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις πάση θυσία
Ακόμα και αν τα κολοκυθάκια δεν είναι το αγαπημένο σου λαχανικό, είναι βέβαιο πως αυτή η συνταγή θα σου αλλάξει γνώμη.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο και λαχανικά 

 

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • φλιτζάνι κρέμα γάλακτος μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει μισό και μισό
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα
  • 6 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε πάχος περίπου ¼ ίντσας
  • Σπασμένα φρέσκα σχοινόπρασο για γαρνιτούρα
  • κολοκυθάκια 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεμονάτη μακαρονάδα

 

Εκτέλεση:

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 400 βαθμούς.
  • Ψέκασε ελαφρά ένα βαθύ ταψί με σπρέι λαδιού και αφήστε την στην άκρη.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώσε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ρίξε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει. Στη συνέχεια ρίξε ¼ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνας.
  • Στρώσε τα μισά κολοκυθάκια στο ταψί με τρόπο που να καλύπτει το ένα το άλλο.
  • Άπλωσε τη μισή σάλτσα στην κορυφή και στη συνέχεια ρίξε ½ φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα.
  • Επανέλαβε την διαδικασία και με ένα ακόμα στρώμα κολοκυθάκια και σάλτσα με τυρί μοτσαρέλα και μετά ρίξε παρμεζάνα.
  • Ψήσε για 25 λεπτά ή έως ότου τα κολοκύθια γίνουν τρυφερά και το πάνω μέρος αρχίσει να μαυρίζει.
  • Πασπάλισε με σχοινόπρασο πριν το σερβίρισμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκολατένιο κέικ μόνο με 4 υλικά

Πηγή 

 

κεντρική φώτο: therecipecritic.com/three-cheese-zucchini-gratin/

Home