Αυτό το ογκρατέν με κολοκυθάκια απλά θα το λατρέψεις
Εύκολη και νόστιμη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις πάση θυσία
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο και λαχανικά
Υλικά:
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- φλιτζάνι κρέμα γάλακτος μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει μισό και μισό
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα
- 6 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε πάχος περίπου ¼ ίντσας
- Σπασμένα φρέσκα σχοινόπρασο για γαρνιτούρα
- κολοκυθάκια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεμονάτη μακαρονάδα
Εκτέλεση:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 400 βαθμούς.
- Ψέκασε ελαφρά ένα βαθύ ταψί με σπρέι λαδιού και αφήστε την στην άκρη.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώσε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ρίξε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει. Στη συνέχεια ρίξε ¼ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνας.
- Στρώσε τα μισά κολοκυθάκια στο ταψί με τρόπο που να καλύπτει το ένα το άλλο.
- Άπλωσε τη μισή σάλτσα στην κορυφή και στη συνέχεια ρίξε ½ φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα.
- Επανέλαβε την διαδικασία και με ένα ακόμα στρώμα κολοκυθάκια και σάλτσα με τυρί μοτσαρέλα και μετά ρίξε παρμεζάνα.
- Ψήσε για 25 λεπτά ή έως ότου τα κολοκύθια γίνουν τρυφερά και το πάνω μέρος αρχίσει να μαυρίζει.
- Πασπάλισε με σχοινόπρασο πριν το σερβίρισμα.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκολατένιο κέικ μόνο με 4 υλικά
κεντρική φώτο: therecipecritic.com/three-cheese-zucchini-gratin/