Bήμα-βήμα πώς να φτιάξεις παγωτό σάντουιτς
Μια υπέροχη, δροσερή συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Το σπιτικό παγωτό, μάλλον είναι το καλύτερο απογευματινό καλοκαιρινό επιδόρπιο, για όλη την οικογένεια! Δες την συνταγή του Άκη Πετρετζίκη και τα υλικά που θα χρειαστείς. Θα δεις πως δε θα σου πάρει πάνω από 15 λεπτά για να βάλεις το παγωτό σου στην κατάψυξη.
Διάβασε ακόμη: Στο Milk Train για το πιο cool soft παγωτό
Υλικά
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, πάρα πολύ παγωμένη
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ. τυρί κρέμα, ή μασκαρπόνε
- 300 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ, (40 μπισκότα)
- 200 γρ. μπισκότα γεμιστά, ή υλικά της αρεσκείας σας (π.χ. ξηρούς καρπούς, πραλίνα φουντουκιού, dulce de leche)
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- βρώσιμα κονφετί
Διάβασε ακόμη: Απολαυστικό παγωτό βανίλια με καραμέλα και φουντούκια
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ βάζεις την παγωμένη κρέμα γάλακτος και τη κτυπάς με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει. Η κρέμα θα αρχίζει να πήζει σιγά σιγά και στην αρχή θα πάρει την υφή ενός αραιού γιαουρτιού. Προσοχή, δεν την ανακατεύεις παραπάνω γιατί θα κόψει.
- Αφαιρείς από το μίξερ και βάζεις τη σαντιγί σε ένα μπολ.
- Βάζεις μέσα στον κάδο το ζαχαρούχο γάλα και το τυρί κρέμα. Τα κτυπάς με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφαιρείς τον κάδο από το μίξερ και προσθέτεις τη σαντιγί στο μείγμα με το τυρί κρέμα.
- Ανακατεύεις ελαφρά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας προσέχοντας να μην χάσεις όγκο από τη σαντιγί σου.
- Εάν το μείγμα δεν έχει αφρατέψει, βάζεις τον κάδο ξανά στο μίξερ και κτυπάς με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
- Το μείγμα του παγωτού είναι έτοιμο! Στρώνεις σε ένα ταψάκι (25x35) μια μεμβράνη και βάζεις τα μπισκότα τύπου πτι-μπερ με την καλή όψη προς τον πάτο το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσά τους.
- Απλώνεις από πάνω το μείγμα του παγωτού. Ενδιάμεσα βάζεις τα γεμιστά μπισκότα ή τα υλικά της αρεσκείας σου και τα καλύπτεις με την κρέμα.
- Σκεπάζεις με τα υπόλοιπα μπισκότα και καλύπτεις με μια μεμβράνη.
- Βάζεις στην κατάψυξη να παγώσει για 10 ώρες. Όταν είναι έτοιμο κόβεις το παγωτό με ένα μαχαίρι στα χωρίσματα των μπισκότων.
- Για να τα σερβίρεις, βουτάς τη μια άκρη του κάθε κομματιού στη λιωμένη σοκολάτα και μετά στα κονφετί ώστε να κολλήσουν πάνω στη σοκολάτα.
- Τέλος, τα ξαναβάζεις στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
Διάβασε ακόμη: 'Summer Vibes' με ένα κλικ από το Pahit Ice στη Λεμεσό!