Δημήτρης Ουγγαρέζος: Φτιάχνει την απόλυτη τάρτα με φράουλες για το πασχαλινό τραπέζι
Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος φιλοξενήθηκε στην εβδομαδιαία εκπομπή στο youtube του Δημήτρη Μακρυνιώτη και έμαθε ξεχωριστά tips για μεγαλύτερη απόλαυση, ενώ προσφέρει στιγμές άφθονου γέλιου!
Διάβασε ακόμη: Η Δέσποινα Βανδή δίνει τη συνταγή για κουλουράκια και τέλεια τσουρέκια (βίντεο)
Μια συνταγή που μας άνοιξε την όρεξη!
Δες ολόκληρο το βίντεο με τη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη για τάρτα με φράουλες και κρέμα πατισερί με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, στο κανάλι του στο youtube:
Υλικά για την τάρτα
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 4 κρόκους από μεσαία αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από ένα λεμόνι ή ένα πορτοκάλι
Υλικά για την κρέμα:
- 500 ml γάλα πλήρες
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 μεσαία αυγά
- 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
- 1 βανίλια
- Φράουλες για το γαρνίρισμα
Διάβασε ακόμη: H Μαρία Μπεκατώρου πλάθει κουλουράκια... με τα δύο της χεράκια ...
Εκτέλεση για την τάρτα:
- Βάζεις στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και κτυπάς με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά, προσθέτοντας σιγά σιγά και τους κρόκους. Έπειτα προσθέτεις το αλεύρι, τη βανίλια και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα τριμμένο ζυμαράκι.
- Αμέσως μετά, κάνεις το ζυμαράκι μια μπάλα, το τυλίγεις με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετείς στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Αφού παγώσει το ζυμάρι, το τοποθετείς ανάμεσα σε δυο αντικολλητικά χαρτιά και το ανοίγεις στη διάμετρο της ταρτιέρας σου.
- Έπειτα το τοποθετείς στην ταρτιέρα, αφαιρείς ότι περισσεύει από το ζυμάρι και το απλώνεις καλά με τα χέρια σου σε όλη την επιφάνεια.
- Για να ψήσεις σωστά την τάρτα σου, κάνεις τρύπες σε όλο τον πάτο της με ένα πιρούνι και απλώνεις από πάνω μεμβράνη που να καλύπτει όλη την ταρτιέρα.
- Γεμίζεις καλά το εσωτερικό της τάρτας με αλεύρι και αμέσως μετά φέρνεις την μεμβράνη που περισεύει έξω από την ταρτιέρα σου εσωτερικά και ακουμπάς πάνω στο αλεύρι έτσι ώστε να μην καλύπτονται από πάνω τα τοιχώματα της τάρτας σου.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15 λεπτά. Τέλος, αφαιρείς τη μεμβράνη με το αλεύρι και συνεχίζεις το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
Διάβασε ακόμη: Όταν η πολυτάλαντη Υβόννη δεν σχεδιάζει… μαγειρεύει στην κουζίνα!
Εκτέλεση για την κρέμα πατισερί:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις το γάλα, τη μισή ποσότητα από τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα ζεσταίνεις μέχρι πριν πάρουν βράση.
- Σε ένα μπολ κτυπάς με το σύρμα τα αυγά με το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη και αφού γίνουν ένα μείγμα, προσθέτεις λίγο-λίγο όλο το ζεστό γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Αμέσως μετά, ρίχνεις πάλι στο κατσαρολάκι όλο το μείγμα (προαιρετικά το περνάς πριν από ένα σουρωτήρι) και το ζεσταίνεις ανακατεύοντας μέχρι να σφίξει η κρέμα.
- Έπειτα προσθέτεις μια κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελάδος και συνεχίζεις με το ανακάτεμα μέχρι να πάρει η κρέμα όλο το βούτυρο.
- Στη συνέχεια, αδειάζεις την κρέμα σε ένα μπολ, την καλύπτεις με διαφανή μεμβράνη που εφάπτεται πολύ καλά επάνω της ώστε να μην πάρει αέρα και την τοποθετείς στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
- Αφού κρυώσει, τη κτυπάς με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψει ή την ανακατεύεις στο μίξερ με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.
- Απλώνεις την αφράτη κρέμα σου μέσα στην ψημένη τάρτα και από πάνω κόβεις και γαρνίρεις με όποιο τρόπο θέλεις τις φράουλες.
Διάβασε ακόμη: Η ώρα της Φαίης να σου δείξει πώς να φτιάξεις πασχαλινά ...