Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Διάβασε ακόμη: H Χριστίνα Παυλίδου ξαναμπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει σολομό..πακέτο (Βίντεο)

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια στο φούρνο!

Υλικά

  • 2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μερίδες (χτένι από τη σπάλα ή στηθοπλευρά) (ή αρνί)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 γραμ. μακαρόνια χοντρά με τρύπα (Νο3)
  • 2 ξερά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3-4 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
  • 6 ώριμες τριμμένες ντομάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1½ φλ. λαδοτύρι τριμμένο (η Αργυρώ χρησιμοποιεί ζακυνθινό σ' αυτή τη συνταγή)

Διάβασε ακόμη: Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σού δείχνει πώς να φτιάξεις ψωμί σε 5 ...

Εκτέλεση

  • Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνεις με το ελαιόλαδο και ροδίζεις το μοσχάρι απ’ όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι και το αφήνεις να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Τέλος ρίχνεις το σκόρδο.
  • Ανακατεύεις και σβήνεις με το κρασί. Αφού εξατμιστεί όλο το υγρό, τότε προσθέτεις τις ντομάτες.
  • Βάζεις τα μυρωδικά σε τουλπανάκι, το δένεις και το ρίχνεις στο φαγητό.
  • Σκεπάζεις και σιγοβράζεις το κρέας μέχρι να μαλακώσει καλά.
  • Αν σωθούν τα υγρά του και δεις ότι δεν έχει ψηθεί συμπληρώνεις λίγο ζεστό νερό. Το κρέας στο τέλος πρέπει να μείνει με μια παχιά σάλτσα, σχεδόν με το λαδάκι του.
  • Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζεις.
  • Πασπαλίζεις λίγο τυρί σε πυρίμαχο ή σε γιουβέτσι (σκεύος).
  • Στρώνεις μία στρώση μακαρόνια, μία μοσχάρι και σάλτσα και τέλος μία στρώση τυρί.
  • Επαναλαμβάνεις: μακαρόνια, μοσχάρι, σάλτσα και τελειώνουμε πάλι με το τυρί.
  • Ροδίζεις για λίγα λεπτά στο γκριλ να λιώσει το τυρί.
  • Το κόβεις σε κομμάτια όπως το παστίτσιο και το σερβίρεις με σπάτουλα για να μη διαλύεται.

Είναι πραγματικά απολαυστικό και ιδανικό για όλη την οικογένεια!

Καλή όρεξη!

Διάβασε ακόμη: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μας προτείνει τη λίστα του supermarket για 2-3 εβδομάδες (Φώτο)

Πηγή

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ