Πώς να φτιάξεις κέικ χωρίς βούτυρο, αυγά και γάλα
Είναι ένα νόστιμο, ελαφρύ επιδόρπιο κατάλληλο για όλους, ακόμη και για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη
Εμείς σου προτείνουμε σήμερα μία πολύ εύκολη συνταγή για κέικ, που σίγουρα θα μάθεις απ'έξω, τόσες φορές που θα το φτιάξεις!
Υλικά:
- 250 ml νερό
- 40 γραμμάρια σπορέλαιο
- 250 γραμμάρια αλεύρι 00
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις τα emoji cupcakes του Άκη Πετρετζίκη
Εκτέλεση:
- Ρίξε σε ένα μπολ το νερό και το λάδι και ανακάτεψε καλά.
- Άφησε τα στην άκρη και πάρε άλλο ένα μπολ στο οποίο ρίξε το αλεύρι, το ξύσμα από το λεμόνι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
- Πρόσθεσε νερό με λάδι και ανακάτεψε μέχρι να έχεις ένα ομοιογενές μίγμα.
- Πάρε ένα ταψί και λάδωσέ το. Ρίξε μέσα το μίγμα.
- Βάλε το στο φούρνο και ψήσε για 50 λεπτά στους 170 βαθμούς.
- Έλεγξε με μια οδοντογλυφίδα για να δεις εάν χρειάζεται λίγο ακόμα ψήσιμο ή όχι.
Διάβασε ακόμη: H απόλυτη συνταγή για noodles με κοτόπουλο... απ' τα χεράκια σου!