Thumbnail

Πώς να φτιάξεις γλυκόξινες χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο Πώς να φτιάξεις γλυκόξινες χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο

Ένα χοιρινό κυρίως γεύμα χωρίς γαλακτοκομικά! Θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!
Φτιάξε αυτές τις υπέροχες και απόλυτα γευστικές μπριζόλες με γλυκόξινη σάλτσα από τον Άκη Πετρετζίκη.

Συνόδεψε τις μπριζόλες με μυρωδάτη σαλάτα ταμπουλέ με ρόδι!

Δες πως μια σάλτσα μπορεί να απογειώσει ένα κλασικό πιάτο!

Υλικά:

Για τις μπριζόλες

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 75 γρ. ξίδι βαλσάμικο με ρόδι
  • 4 χοιρινές μπριζόλες καρέ ή λαιμό

Για το ταμπουλέ

  • 100 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. πλιγούρι βρασμένο
  • 25 γρ. δυόσμο
  • σπόροι από 1 ρόδι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ αγγούρι
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις μπιφτέκια γαλοπούλας 

Εκτέλεση:

Για τις μπριζόλες

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  2. Σε ένα ταψί βάλε το ελαιόλαδο, το μέλι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, τα σκόρδα κομμένα στη μέση, αλάτι, πιπέρι, το ξίδι με ρόδι και ανακάτεψε με ένα κουτάλι.
  3. Βάλε τις μπριζόλες στη μαρινάδα, κάλυψε με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 45 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκέπασε και ψήσε για 45 λεπτά επιπλέον.
  4. Προαιρετικά, μπορείς να βάλεις τις μπριζόλες με τη μαρινάδα στο ψυγείο για 24 ώρες πριν τις ψήσεις.

Για το ταμπουλέ

  1. Σε ένα μπολ βάλε τον μαϊντανό, το πλιγούρι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το ρόδι, τον χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αγγούρι κομμένο σε κυβάκια, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ανακάτεψε.
  2. Μετέφερε σε μια πιατέλα τις μπριζόλες, περίχυσε με τη σάλτσα και σέρβιρε με θυμάρι.

Διάβασε ακόμη: Νόστιμη και θρεπτική σπιτική κρεατόσουπα με λαχανικά

Πηγή

Home