Thumbnail

Εύκολη συνταγή για μαρμελάδα σύκο Εύκολη συνταγή για μαρμελάδα σύκο

Είναι πιο εύκολο απ’ ότι πιστεύεις και η γεύση θα σε αποζημιώσει
Τώρα που είναι η εποχή τους, εκμεταλλεύσου το και φτιάξε την πιο νόστιμη μαρμελάδα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: H πιο νόστιμη συνταγή για smoothie bowl για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

 

Υλικά: 

  • 1 κιλό ώριμα φρέσκα σύκα
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • Χυμός μισού λεμονιού

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σοκολατένιο κέικ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά "κόλαση"

 

Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, πλένεις πολύ καλά τα σύκα, αφαιρείς το κοτσάνι και κόβεις σε τέσσερα κομμάτια.
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζεις τη ζάχαρη και τα φρούτα. Σκεπάζεις την κατσαρόλα και την αφήνεις στο ψυγείο για 8 ώρες.
  • Μετά από αυτό το διάστημα, βράζεις το μείγμα της κατσαρόλας σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώσπου να δέσει η μαρμελάδα.
  • Λίγο πριν την κατεβάσεις από τη φωτιά, ρίχνεις το λεμόνι και άφησε για μερικά ακόμη λεπτά
  • Στο μεταξύ βάλε τα γυάλινα βαζάκια που θα γεμίσεις με μαρμελάδα στον φούρνο, επάνω σε βαμβακερή πετσέτα για 10 λεπτά στους 100 βαθμούς C.
  • Περιχύνεις την καυτή μαρμελάδα μέχρι το χείλος, κλείνεις το καπάκι και αναποδογυρίζεις το βάζο επάνω σε πετσέτα μέχρι να κρυώσει.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σοκολατόπιτα των 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

Πηγή

Home