Thumbnail

Φθινοπωρινή σαλάτα με ψητή κολοκύθα και φέτα Φθινοπωρινή σαλάτα με ψητή κολοκύθα και φέτα

Τώρα που είναι η εποχή της, εκμεταλλεύσου την και φτιάξε μια θρεπτική σαλάτα
Αυτή η σαλάτα είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά, ενώ η γεύση της θα σε καταπλήξει. Δοκίμασε την σήμερα!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: H Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σού δίνει τη τέλεια συνταγή για μπιφτέκια με λίγες θερμίδες

 

Υλικά: 

  • 1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι ξηροί καρποί, ανάλατοι
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 100 γρ. φέτα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aυτά είναι τα πιο χρήσιμα gadgets στην κουζίνα (Βίντεο)

Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Καθαρίζεις την κολοκύθα, την κόβεις σε μικρά κομμάτια και την απλώνεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Προσθέτεις σε διάφορα σημεία το σκόρδο και ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, αφαιρείς το σκόρδο και συνεχίζεις να ψήνεις για ακόμα 20 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε ένα μπλέντερ, λιώνεις το σκόρδο και σιγά – σιγά προσθέτεις το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ομογενοποιείς το μείγμα σου.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το σπανάκι, τη φέτα, την κολοκύθα και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύεις και περιχύνεις το dressing.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σοκολατόπιτα των 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 

Πηγή

Home