Φθινοπωρινή σαλάτα με ψητή κολοκύθα και φέτα
Τώρα που είναι η εποχή της, εκμεταλλεύσου την και φτιάξε μια θρεπτική σαλάτα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: H Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σού δίνει τη τέλεια συνταγή για μπιφτέκια με λίγες θερμίδες
Υλικά:
- 1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1/3 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Χυμός ενός λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι ξηροί καρποί, ανάλατοι
- 100 γρ. σπανάκι
- 100 γρ. φέτα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aυτά είναι τα πιο χρήσιμα gadgets στην κουζίνα (Βίντεο)
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Καθαρίζεις την κολοκύθα, την κόβεις σε μικρά κομμάτια και την απλώνεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Προσθέτεις σε διάφορα σημεία το σκόρδο και ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, αφαιρείς το σκόρδο και συνεχίζεις να ψήνεις για ακόμα 20 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα μπλέντερ, λιώνεις το σκόρδο και σιγά – σιγά προσθέτεις το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ομογενοποιείς το μείγμα σου.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το σπανάκι, τη φέτα, την κολοκύθα και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύεις και περιχύνεις το dressing.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σοκολατόπιτα των 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου