Thumbnail

Χωριάτικη με κανταΐφι Χωριάτικη με κανταΐφι

Παίρνουμε την αγαπημένη μας σαλάτα, ένα βήμα παραπέρα
Με μικρές προσθήκες στις συνταγές σου μπορείς να απογειώσεις τις κλασσικές γεύσεις που γνωρίζουμε όλοι.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φαρφάλες ολικής στο φούρνο

 

Υλικά

  • 1 συσκευασία κανταΐφι
  • 3 ντομάτες κομμένες όπως στη χωριάτικη
  • 3 κρεμμύδια κομμένα όπως στη χωριάτικη
  • 3 πιπεριές κομμένες όπως στη χωριάτικη
  • 1 φλιτζ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. κάππαρη
  • 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεμιστά με κινόα

 

Εκτέλεση

  • Φτιάχνεις μια χωριάτικη σαλάτα, την αλατοπιπερώνεις και τη μαρινάρεις με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Λαδώνεις ένα μέτριο ταψάκι και απλώνεις το μισό φύλλο κανταΐφι, αφού το αφρατέψεις καλά, ανοίγοντάς το με τα δάχτυλά σου. Το λαδώνεις.
  • Απλώνεις τη χωριάτικη σε όλη την επιφάνεια του κανταϊφιού. Σκεπάζεις με το υπόλοιπο φύλλο, καλά “ξασμένο” για να αφρατέψει, και το λαδώνεις γενναιόδωρα.
  • Ψήνεις στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο για 45′ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά το κανταΐφι.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σού δίνει την απόλυτη συνταγή για αντιοξειδωτική σαλάτα

 

Πηγή 

Home