Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα
Έρχεται σαββατοκύριακο, ευκαιρία για μια τέλεια, γλυκιά συνταγή!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νόστιμα μάφιν καρότου
Υλικά:
- 1 πακέτο μπισκότα δημητριακών
- 1 φλ. βούτυρο σε κυβάκια
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1 1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας
- 1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανεύκολο κέικ σοκολάτας σε μία… κούπα
Εκτέλεση:
- Στρώνεις ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Απλώνεις τα μπισκότα πάνω στο χαρτί με μικρή απόσταση .
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο με την ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύεις πολύ προσεκτικά το μείγμα συνεχώς για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα καραμέλας.
- Ρίχνεις γρήγορα και προσεκτικά την καραμέλα πάνω από τα μπισκότα στο ταψί και την απλώνεις με μία σπάτουλα.
- Πασπάλισε την καραμέλα όσο είναι καυτή με τις σταγόνες σοκολάτας και μετά από δύο λεπτά που θα έχουν λιώσει, της απλώνεις ομοιόμορφα πάνω στο μπισκότο.
- Αφήνεις τα μπισκότα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 7 – 8 λεπτά).
- Πασπαλίζεις με λίγο αμύγδαλο και σερβίρεις.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπιτικό πεντανόστιμο πεϊνιρλί