Thumbnail

Πώς να φτιάξεις αφράτες τραγανές κροκέτες κοτόπουλου και σάλτσα χιλίων νησιών Πώς να φτιάξεις αφράτες τραγανές κροκέτες κοτόπουλου και σάλτσα χιλίων νησιών

Ακολουθώντας τη συνταγή του Chef de Cuisine Γιώργου Ερωτοκρίτου
Ένα πιάτο ιδιαίτερο και προπάντων, χορταστικό!

Υλικά

Για το κοτόπουλο

  • 3 στήθη κοτόπουλο 
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 φλιτζάνι ζαμπόν
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα
  • αλάτι & πιπέρι
  • αλεύρι, αυγά και φρυγανιά για το πανάρισμα

Για την μπεσαμέλ

  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 αυγό

Για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 3 κουταλιές κέτσαπ
  • 1 κουταλιά γούστερ σος
  • 1 κουταλιά Τσίλι σος
  • 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλάκι κάπαρη

ΔΙΑΒΑΣΕ: O Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει φιλέτο αρνί με πικάντικη μαρμελάδα φράουλας 

 Eκτέλεση
 
Για τις κροκέτες

  • Σε ένα κατσαρολάκι βράζεις το κοτόπουλο.
  • Αφού κρυώσει, το κόβεις σε πολύ μικρά κομματάκια και τα ρίχνεις σε ένα μπολ.
  • Ψιλοκόβεις το ζαμπόν και τρίβεις την κεφαλογραβιέρα. Τα ρίχνεις επίσης μέσα στο μπολ.
  • Μετά, προσθέτεις τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύεις καλά.

Για την μπεσαμέλ

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζεις τον βούτυρο να λιώσει και προσθέτεις το αλεύρι.
  • Ανακατεύεις καλά με ένα σύρμα και προσθέτεις το γάλα . Όταν δέσει, κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις το αυγό. Ανακατεύεις.
  • Ρίχνεις την μπεσαμέλ στο μπολ με το μείγμα από το κοτόπουλο και ανακατεύεις πολύ καλά.
  • Με τα χέρια σου πλάθεις μπαλάκια και τα βουτάς στο αλεύρι, μετά στο αυγό και ακολούθως στη φρυγανιά.
  • Ψήνεις τις κροκέτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Για τη σάλτσα

  • Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάς μέχρι να ενωθούν.
  • Τέλος, σερβίρεις τις κροκέτες ζεστές, πασπαλισμένες με λίγο αλατοπίπερο και τον μαϊντανό. Συνοδεύεις με τη σάλτσα .

Tip : Η φημισμένη σάλτσα Χιλίων Νησιών γνωστή ως Thousand Island είναι το τέλειο “ταίρι” για τις ψητές γαρίδες και τα θαλασσινά.

Περισσότερες συνταγές του σεφ Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ 

Home