Πώς να φτιάξεις chipolata με ΒΒQ μάνγκο σως
Υλικά
- 12 αγγλικά μικρά λουκάνικα
- 12 φέτες μπέικον
- 12 οδοντογλυφίδες
Για ΒΒQ Μάνγκο
- ½ φλιτζάνι κέτσαπ
- ½ κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 4 κουταλιές mango chutney
- 2 κουταλιές γούστερ σως (worcestershire sauce)
- 2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
- 1 κουταλάκι BBQ μείγμα
Διάβασε ακόμη: Σαλάτα με ρόκα και τυρί μοτσαρέλα
Eκτέλεση
Απλώνετε πάνω στον πάγκο εργασίας σας μια-μια τις φέτες μπέικον. Τοποθετείτε ένα λουκάνικο σε κάθε μπέικον. Τυλίγετε το κάθε κομμάτι και στερεώνετε με μια οδοντογλυφίδα. Σε ένα ταψί, βάζετε λαδόκολλα και βάζετε πάνω τα chipolata. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 15 λεπτά. Μετά τα γυρνάτε και ψήνετε για ακόμα 15 λεπτά μέχρι να πετύχετε ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Ρίχνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το ξύδι και αφού εξατμιστεί, βάζετε την κέτσαπ, το mango chutney, τη γούστερ σως και το μείγμα BBQ. Αφήνετε τη σάλτσα να δέσει. Βάζετε το μείγμα στο μπλέντερ και αλέθετε μέχρι να πετύχετε μια λεία και βελούδινη σάλτσα. Σερβίρετε τη σάλτσα με τα chipolata.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ