Thumbnail

Πώς να φτιάξεις γιουβέτσι με θαλασσινά και πλιγούρι Πώς να φτιάξεις γιουβέτσι με θαλασσινά και πλιγούρι

Αν δε θες να φας κρέας σήμερα, κάνε αποχή με τον πιο ευφάνταστο τρόπο!
Αυτό το γεμάτο νοστιμιά γιουβέτσι πραγματικά δεν παίζεται! Εντάξει, δεν είναι ακριβώς γιουβέτσι, αλλά κάπως έπρεπε να ονομαστεί. Το πιο σημαντικό, είναι ότι θα γίνει το αγαπημένο σου, τις φορές που δεν έχεις πολύ χρόνο ή που θες να μαγειρέψεις κάτι ελαφρύ.

giouvetsi

Είναι το τέλειο φαγητό για το ταπεράκι του γραφείου αλλά και για ένα γεύμα με αγαπημένα πρόσωπα.

Χρόνος Μαγειρέματος: 25′  

Μερίδες: 4-5 άτομα

Υλικά

  • 200 gr. πλιγούρι
  • 500 gr. διάφορα θαλασσινά (μύδια, γαρίδες, χταπόδι, καλαμάρι)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ντομάτες
  • 200 ml. κρασί λευκό
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Βασιλικό ή μαϊντανό
  • 5-6 ντοματίνια

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις κεφτέδες με καλαμαράκια και πλιγούρι

giouvetsi

Εκτέλεση:

  1. Αν χρησιμοποιήσεις χταπόδι το βράζεις μέχρι να μαλακώσει και το κόβεις σε μικρότερα κομμάτια, τα μύδια τα αχνίζεις για μερικά λεπτά, το ίδιο και τις γαρίδες.
  2. Ψιλοκόβεις το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα σωτάρεις σε ελαιόλαδο τα καλαμαράκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  4. Προσθέτεις τον τοματοπελτέ και σβήνεις με το κρασί.
  5. Προσθέτεις τις ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγοβράζεις για 10 λεπτά.
  6. Προσθέτεις το πλιγούρι και τα υπόλοιπα θαλασσινά, εκτός από τα μύδια.
  7. Συνεχίζεις να βράζεις το φαγητό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι, σύμφωνα με τα γούστα σου, αν χρειαστεί προσθέτεις επιπλέον καυτό νερό.
  8. Τέλος προσθέτεις τα μύδια και ψιλοκομμένο μαϊντανό, διορθώνεις το αλάτι, προσθέτεις πιπέρι και ραντίζεις με ελαιόλαδο.
  9. Σερβίρεις με ντοματίνια και βασιλικό ξερό.

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις κεφτέδες με καλαμαράκια και πλιγούρι

giouvetsi

Σημειώσεις για την συνταγή:

~ Αν δεν νηστεύεις, μπορείς να προσθέσεις λίγο κοτόπουλο ή μπέικον. ~ Αν δεν σου αρέσει το πλιγούρι χρησιμοποίησε κριθαράκι, απλά πρόσθεσε όσο νερό επιπλέον χρειάζεται για να βράσει. ~ Αν θέλεις μπορείς να αρωματίσεις με εστραγκόν ή κοπανισμένους σπόρους γλυκάνισου. ~ Το πλιγούρι θα πρέπει να είναι σπυρωτό γιατί από την ώρα που θα το αποσύρεις από την φωτιά θα «φουσκώσει».

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις μακαρονάδα με βούτυρο και μανιτάρια

giouvetsi

Πηγή

Home