Πώς να φτιάξεις γιουβέτσι με θαλασσινά και πλιγούρι

Είναι το τέλειο φαγητό για το ταπεράκι του γραφείου αλλά και για ένα γεύμα με αγαπημένα πρόσωπα.

Χρόνος Μαγειρέματος: 25′  
Μερίδες: 
4-5 άτομα

Υλικά

  • 200 gr. πλιγούρι
  • 500 gr. διάφορα θαλασσινά (μύδια, γαρίδες, χταπόδι, καλαμάρι)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ντομάτες
  • 200 ml. κρασί λευκό
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Βασιλικό ή μαϊντανό
  • 5-6 ντοματίνια

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις κεφτέδες με καλαμαράκια και πλιγούρι

Εκτέλεση:

  1. Αν χρησιμοποιήσεις χταπόδι το βράζεις μέχρι να μαλακώσει και το κόβεις σε μικρότερα κομμάτια, τα μύδια τα αχνίζεις για μερικά λεπτά, το ίδιο και τις γαρίδες.
  2. Ψιλοκόβεις το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα σωτάρεις σε ελαιόλαδο τα καλαμαράκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  4. Προσθέτεις τον τοματοπελτέ και σβήνεις με το κρασί.
  5. Προσθέτεις τις ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγοβράζεις για 10 λεπτά.
  6. Προσθέτεις το πλιγούρι και τα υπόλοιπα θαλασσινά, εκτός από τα μύδια.
  7. Συνεχίζεις να βράζεις το φαγητό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι, σύμφωνα με τα γούστα σου, αν χρειαστεί προσθέτεις επιπλέον καυτό νερό.
  8. Τέλος προσθέτεις τα μύδια και ψιλοκομμένο μαϊντανό, διορθώνεις το αλάτι, προσθέτεις πιπέρι και ραντίζεις με ελαιόλαδο.
  9. Σερβίρεις με ντοματίνια και βασιλικό ξερό.

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις κεφτέδες με καλαμαράκια και πλιγούρι

Σημειώσεις για την συνταγή:
~ Αν δεν νηστεύεις, μπορείς να προσθέσεις λίγο κοτόπουλο ή μπέικον.
~ Αν δεν σου αρέσει το πλιγούρι χρησιμοποίησε κριθαράκι, απλά πρόσθεσε όσο νερό επιπλέον χρειάζεται για να βράσει.
~ Αν θέλεις μπορείς να αρωματίσεις με εστραγκόν ή κοπανισμένους σπόρους γλυκάνισου.
~ Το πλιγούρι θα πρέπει να είναι σπυρωτό γιατί από την ώρα που θα το αποσύρεις από την φωτιά θα «φουσκώσει».

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις μακαρονάδα με βούτυρο και μανιτάρια

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ