Thumbnail

Πώς να φτιάξεις κοτόπουλο με σάλτσα μπαχαρικών (Ινδικό Butter Chicken) Πώς να φτιάξεις κοτόπουλο με σάλτσα μπαχαρικών (Ινδικό Butter Chicken)

Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine μάς ταξιδεύει στην Ινδία με τη συνταγή του
Ένα πιάτο ιδιαίτερο, με ένταση και αρώματα.

Υλικά

Για το κοτόπουλο

  • 6 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1 κουταλάκι σκόρδο (ψιλοκομμένο )
  • 1 κουταλιά Garam Masala
  • λίγο αλάτι

Για τη σάλτσα

  • ½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 κουταλάκι σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 2 κουταλάκια Garam Masala
  • 2 κουταλιές πάπρικα (γλυκιά)
  • ½ κουταλάκι κανέλα (σκόνη)
  • ½ κουταλάκι γαρύφαλλο (σκόνη)
  • αλάτι  & ππέρι
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα (κονσέρβα, τριμμένη )
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 3 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό

 ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες

 
 Eκτέλεση
 

  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύεις όλα τα υλικά για το κοτόπουλο και το αφήνεις στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη, για 30 λεπτά.
  • Μετά, σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνεις το ηλιέλαιο για να ζεσταθεί. Προσθέτεις το σκόρδο και το αφήνεις για ένα λεπτό.
  • Στη συνέχεια, προσθέτεις το garam masala, την πάπρικα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Προσθέτεις τη ντομάτα και την κρέμα γάλακτος. Αφήνεις για 3-4 λεπτά στη φωτιά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
  • Ακολούθως, προσθέτεις το κοτόπουλο και το αφήνεις να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά, με κλειστό καπάκι, για περίπου 30 λεπτά.
  • Τέλος, προσθέτεις το λεμόνι και το βούτυρο. Ανακατεύεις καλά και σερβίρεις. 

 Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ 

Home